Кадър Фейсбук/Нова ТвПрезидентът Румен Радев представя в момента новия служебен

...
Кадър Фейсбук/Нова ТвПрезидентът Румен Радев представя в момента новия служебен
Коментари Харесай

На живо: Радев представи новия служебен кабинет

Кадър Фейсбук/Нова Тв

Президентът Румен Радев показва сега новия длъжностен кабинет, който ще ръководи страната минимум до изборите две в едно на 14 ноември.

В новото служебно държавно управление има три промени. Министрите на финансите, стопанската система и превоза – Асен Василев, Кирил Петков и Георги Тодоров, са сменени надлежно с Валери Белчев, Даниела Везиева и Христо Алексиев.

Причината Василев и Петков да не са към този момент министри е, че ще вършат своя политическа партия.

Можем да погледнем с задоволство през месеците през които носихме отговорност. Правителството разкри тежкото завещание, осветли и пресече голям брой корупционни схеми, приключи рекета върху бизнеса, упражняван от предходното ръководство, усъвършенства се Планът за възобновяване и резистентност, провежда присъственото образование в учебно заведение. Това сподели президентът Румен Радев по време на церемонията по показване на новия кабинет, съобщи .

По думите му този сполучлив образец е капитал за политическото бъдеще на родината.

„ С активността си върнахте част от доверието на българите в институциите. Разграждането на олигархичната скица ще изисква доста старания и време, ще ви провеждат митинги, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на остарялата власт. Върху вас ще се изсипят следствията от десетилетия на застой, компрометираната още от началото имунизация. Аз чакам от вас с изключение на укрепването на държавността и организирането на почтени избори, следващите “, добави Румен Радев.

Стефан Янев – длъжностен министър-председател на Република България;

Гълъб Донев – длъжностен заместител министър-председател по икономическите и обществените политики и длъжностен министър на труда и обществената политика;

Бойко Рашков – длъжностен заместител министър-председател по публичен ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи;

Атанас Пеканов – длъжностен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства;

Валери Белчев – за длъжностен финансов министър. Той е ученик на Харвард и някогашен началник на Фонда на фондовете;

Георги Панайотов – длъжностен министър на отбраната;

Стойчо Кацаров – длъжностен министър на здравеопазването;

Виолета Комитова – длъжностен министър на районното развиване и благоустройството;

Николай Денков – длъжностен министър на образованието и науката;

Светлан Стоев – длъжностен министър на външните работи;

Янаки Стоилов – длъжностен министър на правосъдието;

Велислав Минеков – длъжностен министър на културата;

Асен Личев – длъжностен министър на околната среда и водите;

Христо Бозуков – длъжностен министър на земеделието, храните и горите;

Христо Алексиев – за длъжностен министър на превоза, осведомителните технологии и известията. От 27 януари до 4 май 2017 година той е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебния кабинет на Огнян Герджиков;

Даниела Везиева – за министър на стопанската система. Тя е заемала пост заместник-министър на стопанската система във втория кабинет на Бойко Борисов (2014-2016 година), като част от някогашната коалиция „ Реформаторски блок “;

Андрей Живков – длъжностен министър на енергетиката;

Стела Балтова – длъжностен министър на туризма;

Андрей Кузманов – длъжностен министър на младежта и спорта.

Президентът Румен Радев показа структурата, състава и целите на новото служебно държавно управление на публична гала в президентството. Така за пръв път в най-новата история на България длъжностен кабинет съобщи властта на различен длъжностен кабинет.

Основната задача пред новото държавно управление ще бъде да провежда и обезпечи безпроблемното протичане на вота на 14 ноември, когато ще се проведат избори 2 в 1: Президентски и предварителни парламентарни.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР