Кадър БулфотоОт Асоциацията на европейските журналисти съобщиха, че е тръгнала

...
Кадър БулфотоОт Асоциацията на европейските журналисти съобщиха, че е тръгнала
Коментари Харесай

Factchek за България разобличи фалшиви новини: Защитата на християнското семейство е фасада на крайно десни партии

Кадър Булфото

От Асоциацията на европейските публицисти оповестиха, че е тръгнала първата самостоятелна платформа за инспекция на обстоятелствата.

Независимата платформа за инспекция на обстоятелствата Factchek.bg започва със собствен личен уебсайт, където най-новата обява хвърля светлина върху темата за отбраната на християнското семейство като фасада за политическа пропаганда, оповестиха.

Ще разберете какви погрешни изказвания се употребяват за пропагандата на извънредно десни партии и организации с обичайната устременост, както и кои са хората, които ги популяризират. На новия уебсайт ще откриете и всички досегашни следствия на дезинформационни акции и тествани обстоятелства от екипа на Factchek.bg, които в началото бяха оповестени на уеб страницата на АЕЖ-България.

Инициативата за инспекция обстоятелствата има за цел да подкрепя публицистите в напъните им да дават тествана и надеждна информация. Екипът на Factcheck.bg се ангажира с инспекция на обстоятелствата, които са в основата на вести в медиите, изявления и изявления в обществените мрежи.

Всеки жител може да подава информация за инспекция към екипа на платформата. Твърдения, изпратени от читателите,  се ревизират ако има фактологична база, която да бъде тествана, както и в случай че е от социална значителност.

Как работи Factcheck.bg?

Редакторите на уеб страницата избират изказванията, които да ревизират, съгласно актуалността и публичната значителност на всяка от тематиките или източника им. Едновременно с това екипът ще следи трендовете в обществените медии, с цел да опровергава навреме и с обстоятелства случаите, в които се популяризира дезинформация по значими публични тематики.

Factchek.bg се управлява от първото и главно предписание в публицистиката – регулиране на обстоятелствата, следене на информацията, кой е източникът и какви са неговите претекстове.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР