Кадър БулфотоДрамата с уволнението на шефката на агенцията за инвестиции

...
Кадър БулфотоДрамата с уволнението на шефката на агенцията за инвестиции
Коментари Харесай

918 хиляди лева за 27 души плащаме на година за Агенцията за инвестиции

Кадър Булфото

Драмата с уволнението на шефката на организацията за вложения Десислава Трифонова продължава.

Мненията са разнопосочни.

Някои считат, че не е трябвало по този начин ненадейно да бъде уволнявана, само че има и доста отзиви, че рокади са наложителни.

Оказва се, че разноските за организацията за вложения по никакъв начин не са дребни.

За работещите 27 души и офисите разноските са 918 хиляди лв. излиза наяве от бюджета на организацията, одобрен от досегашния министър на стопанската система Бойко Борисов Лъчезар Борисов.

461 хиляди лв. са за заплати.

53 хиляди лв. има спомагателни хонорари, а рубрика " прехрана " е 249 хиляди лв.. 

Не е ясно какъв брой е заплатата на самата уволнена шефка.

 Ето какво написа д-р Цветеслава Гълъбова, шеф на Държавната психиатрична болница " Св. Иван Рилски ":



" Днес бяхме щедро напоени с информация за дълбоката и депресивогенна персонална драма на една блестяща с интелектуалната си семплост женичка, която беше обект на доста медийно внимание заради уволняване. И по този начин аз разбрах, че сме си били имали Българска организация за вложения. Проумях, че това, дето ни го приказват всякакви стопански корифеи, че вложенията у нас са намалели, е грозна неистина, фалшив така да се каже. Че ние цяла организация имаме. И през днешния ден уволнили шефката. И, рееееев, плач. Утре я чакам в някой утринен блок. Та, потърсих уеб страницата на тази организация. Вярно, има я. Даже и бюджета й е качен на уеб страницата. Ето го. Ето и за какво реве девойката - 461 хиляди лева за заплати на 27 души личен състав. "

Десислава Трифонова - освободена през вчерашния ден от поста изпълнителен шеф на Българската организация за вложения (БАИ), разгласи, че приема уволнението си като реваншизъм по отношение на нея и държавното управление на някогашния министър председател Бойко Борисов, което я е назначило на поста. Припомняме, че някогашният зам.-министър Стамен Янев се връща като началник организацията, съобщи Актуално.ком.

Рокадата се оказа изненадваща за досегашното управление, което видя в случилото се политически претекстове. Трифонова изясни, че не може да разбере защо е освободена. " Уволнението се случва без предизвестие. В претекстовете написа - преустановяване на контракта без предупреждение от органа по предопределение. Министър Кирил Петков не ме извика и не сподели за казуса. Той влезе и сподели да се махам ", сподели още освободената от поста. Трифонова е учила за правист в Софийския университет и твърди, че има огромен опит в ръководството на огромни потоци от финанси. Тя е назначена на поста от някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов. " Имам 10-годишен опит в обществената администрация. Работила съм в разнообразни ведомства и в Министерски съвет. Била съм Началник на отдел в Държавна фирма „ Земеделие “ в Министерство на финансите съм работила ", изясни Десислава Трифонова. Тя съобщи, че няма да търси правата си по правосъден път, само че добави, че е имала огромни триумфи за 5 месеца. " Над милиард и 100 милиона привлечените вложения. Нямаме още задгранични, само че се водеха съществени договаряния с американски компании и една корейска ", изясни тя и добави, че Българската организация за вложения не се занимава единствено с задгранични вложители. " Тя се занимава и с локални вложения. В тези сертифицирани планове за вложения са включени и локални бизнеси, и разширение на задгранични компании, които вземат решение да се разширят у нас ", изясни Трифонова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР