Кадър: bTVСтартира инициативата на българския евродепутат Мария Габриел за безплатен

...
Кадър: bTVСтартира инициативата на българския евродепутат Мария Габриел за безплатен
Коментари Харесай

Проект предвижда безплатен безжичен интернет в над 6000 места в ЕС

Кадър: bTV

Стартира самодейността на българския евродепутат Мария Габриел за безвъзмезден безжичен интернет в над 6000 места в Европейския съюз.

От през днешния ден всички искащи общини могат да се записват за европейски ваучер за услугата, съобщи bTV.

Община Чавдар е измежду най-малките у нас. Въпреки това от години там сполучливо се усвояват евросредства, а резултатите са забележими. Искат да бъдат утвърдени за безвъзмезден безжичен интернет в архитектурния парк " Тополница ", с цел да притеглят още туристи там.

Да бъде утвърдено селото й се надява и Петруна Илкова. От години роднините й са в чужбина и поддържат връзка посредством интернет.

Регистрацията е отворена за всички общини в Евросъюза. Бюджетът е 120 милиона евро. Одобрението ще бъде на правилото " първи пристигнал, първи обслужен ".

" Имат задоволително време, на 15 май ще бъде първото отваряне за 1000 ваучера, 15 хиляди евро е ваучерът и ще разреши на общините в рамките сред 24 и 36 месеца да се приготвят и да създадат това място с безвъзмезден, безжичен интернет ".

Общините обаче сами би трябвало да се грижат за подръжката. През идващите 3 години акцията би трябвало да обхване близо 8000 места. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР