Кадър БТВСекретарят на Националния ваксинационен щаб Радосвета Филипова заяви тази

...
Кадър БТВСекретарят на Националния ваксинационен щаб Радосвета Филипова заяви тази
Коментари Харесай

Секретарят на Националния ваксинационен щаб: Заделяме ваксини, за да има и втора доза за всеки имунизиран

Кадър БТВ

Секретарят на Националния имунизационен щаб Радосвета Филипова съобщи тази заран пред " ", че всички, които са почнали имунизация, ще я завършат. Тя уточни, че България е избрала да заделя задоволително ваксини, с цел да може на всеки ваксиниран да се подсигурява и слагане на втората доза.

По думите й това води до по-нисък ритъм, само че обезпечава непрекъснатост на процеса. Като образец за противоположното тя уточни страните, където всяка получена доза се употребява незабавно, само че има риск при всяко закъснение на последваща доставка от производителя.

До момента в България имунизираните са 26 143 души, като на 4 610 е сложена и втората доза, след която се доближава цялостната резултатност. Какво друго бави имунизирането и по какъв брой имунизации на ден ще могат да се вършат, когато има задоволително препарати и медицински екипи чуйте в изявлението.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР