Кадър БТВПроф. Нели Корсун, директор на националната референтна лаборатория по

...
Кадър БТВПроф. Нели Корсун, директор на националната референтна лаборатория по
Коментари Харесай

Директорът на националната лаборатория: Грипни вируси не сме засичали все още, необичайно е

Кадър БТВ

Проф. Нели Корсун, шеф на националната референтна лаборатория по заразни и паразитни болести съобщи пред, че към този момент няма грипни вируси, засечени в лабораторията: " Това е необичайно за този сезон, евентуално се дължи на ограниченията ".

" Английският вариант на Коронавирус е с 50 до 70 % по-заразен, а предходната седмица Борис Джонсън изнесе данни, че еи по-смъртоносен. Но някои специалисти във Англия считат, че не толкоз новият генетичен вид, а натовареността на лечебните заведения, които не могат да извърнат внимание на всеки пациент, е повода за високата смъртност ", сподели Нели Корсун.

Имунитетът, който е основан вследствие на предходно заболяване, обезпечава отбрана и против този генетичен вид. Не по този начин обаче стои въпросът във връзка с другите два генетични разновидността – от Южна Африка и от Бразилия. Тези разновидности също съдържат доста огромен брой генетични промени, само че разнообразни от тези на английския вид. Някои от тях вършат вирусите, способни да заобикалят имунитета, основан от предходна зараза. В този смисъл са вероятни повторни инфекции вследствие на тези генетични разновидности “, означи проф. Нели Корсун.

За благополучие, на този стадий южноафриканският вид е доста едва потвърден в Европа – единствено в 10 страни има единични случаи. Бразилският вид пък въобще не е потвърден в европейските страни, разяснява здравният специалист.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР