Кадър БТВПрезидентът на САЩ Джо Байдън ще наложи забрана за

...
Кадър БТВПрезидентът на САЩ Джо Байдън ще наложи забрана за
Коментари Харесай

Байдън налага забрана за влизане в САЩ от Южна Африка

Кадър БТВ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще наложи възбрана за влизане в страната на множеството неамерикански жители, обитавали наскоро в Република Южна Африка, с цел да се ограничи разпространяването на появилия се там нов вид на ковид, заяви Ройтерс, като се базира на източници от сферата на опазването на здравето.

Забраната ще влезе в действие на 30 януари.

Днес Байдън ще върне възбраната за влизане в Съединени американски щати на съвсем всички неамерикански жители, пътуващи от Бразилия, Англия, Ирландия и страните от Шенгенското пространство.

На 21 януари американският президент разпореди всеки, който пътува за Съединени американски щати със аероплан, да си направи тест за ковид, преди да се качи на борда и да остане под карантина след идването си.

Някои американски здравни специалисти се притесняват, че съществуващите ваксини може да се окажат неефективни против южноафриканския вид на ковид, отбелязва Ройтерс.

По данни на университета " Джонс Хопкинс ", оповестени през вчерашния ден, от началото на пандемията в Съединени американски щати са регистрирани над 25 милиона инфектирани с ковид, а смъртните случаи, свързани с КОВИД-19, са надхвърлили 417 500. През последните 24 часа в Съединени американски щати са умряли 3332 души.

Южноафриканският вид на ковид, прочут също като 501Y.V2, е с 50 % по инфектиран и към този момент е открит в минимум 20 страни. Този вариант още не е открит в Съединени американски щати, само че в минимум 20 щати е открит английският вид, прочут като В.1.1.7., отбелязва Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва по телефона с френския си сътрудник Еманюел Макрон и изрази предпочитание за подсилване на двустранните връзки, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на Белия дом.

Байдън изтъкнал също уговорката си за подсилване на трансатлантическите връзки чрез НАТО и американското партньорство с Европейския съюз, се прибавя в изказването. Двамата водачи се договорили също взаимно да работят по " общите цели във външната политика, в това число Китай, Близкия изток, Русия и района Сахел в Западна Африка.

Франция, обичаен съдружник на Съединени американски щати, е една от първите страни, с чийто водач Байдън беседва през първите дни от президенството си, отбелязва организацията.

В известието си за диалога сред Байдън и Макрон Елисейският замък посочи, че двамата са установили огромно подобие във вижданията си по огромните интернационалните тематики, в частност битката против КОВИД-19 в границите на Световната здравна организация и против климатичните промени след връщането на Съединени американски щати в парижкото съглашение за климата, съобщи Франс прес.

В антуража на френския президент показали, че " приятелският и настоятелен диалог " се е провел на британски език и е траял близо час.

/24 часа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР