Кадър: bTVПолицията задържа предполагаемия футболен хулиган, който рани с бомбичка

...
Кадър: bTVПолицията задържа предполагаемия футболен хулиган, който рани с бомбичка
Коментари Харесай

Ето го Йордан Исаев, който хвърли бомбичката и рани полицайка

Кадър: bTV

Полицията задържа хипотетичния футболен гамен, който рани с бомбичка двама служители на реда по време на дербито ЦСКА – „ Левски ” в сряда. От тогава Министерство на вътрешните работи търси причинителя.

bTV научи, че арестуваният е Йордан Исаев, на 25 години. Той се е предал непринудено и е арестуван за 72 часа.

``
реклама
Заради осъщественото закононарушение го грозят до 15 години затвор.

25-годишният Йордан Исаев не е бил прочут на полицията. Няма престъпни регистрации, нито пък е бил осъждан. Той е част от твърдото ядро на агитката на „ Левски ”. Късно нощес е отишъл в Столична дирекция на вътрешните работи дружно с юрист.

След като самоличността му е била изяснена от полицията, обвиненият се е укривал, само че диалог по телефона с проверяващите го е предиздвикал да се съобщи.

Исаев не е измежду в началото арестуваните 40 души след края на мача в сряда. В процеса на следствието излиза наяве, че 25-годишният почитател е разказал на свои близки за стореното още преди да бъде задържан.

„ Направи цялостни признания, първите му думи към нас бяха, че съжалява за стореното ”, съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов. 

Задържаният разказал, че бомбичката и маската му били дадени от чужд. Ако закононарушението му бъде потвърдено в съда, Исаев чака тежка присъда.

„ На лицето е повдигнато обвиняване за това, че е породена тежка телесна щета на повече от един чиновник на Министерство на вътрешните работи по хулигански подбуди. Предвиденото наказване е от 5 до 15 години отнемане от независимост ”, изясни градският прокурор на София Емилия Русинова.

Исаев е арестуван за 72 часа, след което прокуратурата ще упорства за най-тежката мярка „ задържане под стража ”.

От думите на проверяващите стана ясно, че видеонаблюдението на стадиона не е помогнало изключително при разкриването на причинителя. Законът пък спъвал съответната защита на дербитата.

„ Има редица законодателни и нормативни спънки, които ни пречат за успеваемостта в работата ”, разяснява зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

В сряда следва следващото дерби сред червени и сини. Все още съществува риск за зрението на едното око на ранената полицайка Гергана Зашева, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР