кадър бТВПисмо до Народното събрание изпратиха хората от сдружение Бълггарски

...
кадър бТВПисмо до Народното събрание изпратиха хората от сдружение Бълггарски
Коментари Харесай

Сдружение алармира: Депутати опитват да налеят държавни пари в нова схема като Хелп карма

кадър бТВ

Писмо до Народното събрание изпратиха хората от съдружие " Бълггарски дарителски конгрес ", в което се сигнализира за допустима нова машинация на правилото на " Хелп карма " и то с държавни пари. 

След следствие на бТВ " Хелп карма " се прочу със събиране на пари за заболели деца с удържане на голям % от тях, осигурителни измами, заплащане на бързи заеми през дарения и финансови, управнически и роднински връзки с сдружението Кредисимо, което пък е офшорна благосъстоятелност с присъединяване на създателя на платформата, написа. 

В писмо до Народното събрание от БДФ оповестяват, че Движение за права и свободи предлага 1,116 млн. лева от общо 4,7 млн. за всички организации за хората с увреждания, да отидат за едва известното съдружие подари.бг. Предложението е персонално подписано от ръководителя на партията Мустафа Карадайъ.
„ В плана не е обосновано на никое място кое постанова страната да финансира подари.бг, което не е познато в дарителските среди и за което няма никаква спомагателна информация в онлайн пространството. Посоченото съдружие няма даже уебсайт, няма обществена информация за минали или настоящи начинания, В РЕГИСТЪРА НА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ НЕ Е НАЛИЧНО, няма    информация дали е в развой на регистрация, каква е задачата и характера му ”, написа Българският дарителски конгрес. И продължава: „ Изразяваме паниката си, че се предлага обществено финансиране към сдружения без история, задача и правила за разходване на средства ”.
Само за информация, Съюзът на инвалидите да вземем за пример ще получи съвсем двойно по-малка сума – общо 617 000 лева
Българският дарителски конгрес има съмнения и към предлагането на различен народен представител – Йордан Йорданов от Обединени патриоти, който има 30 пъти по-малка рекламация – да се дадат 35 000 лева на Добруджанския теоретичен институт. За него също БДФ разкрива, че няма обществена информация за организацията, активността й  и метода на разходване на средствата.
Патриотите имат предложение за финансиране със 100 000 лева на Македонски теоретичен институт, който обаче има съответни и много настоящи цели – да осветлява публичното мнение за денационализацията на българското население и да разобличава фалшификациите на историческото минало.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР