кадър bTVНовите мерки срещу разпространението на ковид засягат основно заведенията,

...
кадър bTVНовите мерки срещу разпространението на ковид засягат основно заведенията,
Коментари Харесай

Над 685 млн. лева е помощта за туризма, 44 хил. фирми са я получили, отчете министър Балтова

кадър bTV

Новите ограничения против разпространяването на коронавирус засягат главно заведенията, които работят след 23 часа и събитийния туризъм. За втората група наранени ще се търсят спомагателни ограничения за подкрепяне. Това сподели министърът на туризма Стела Балтова в изказване след днешното съвещание на държавното управление.

Тя регистрира, че помощта на страната за туризма като най-засегнат отрасъл от пандемията е над 685 млн. лв., като компаниите, които са се възползвали от нея са над 44 хиляди. 17 са ограниченията и схемите, които са употребявани за това. „ Помощта не е серпантина, тя продължава “, увери министър Балтова.

Икономическият министър Кирил Петков пък разяснява, че държавното управление предлага ограниченията за подкрепяне на бизнеса, като 60/40, да останат както до момента и в обновения бюджет. Ако те се трансформират, ще би трябвало да се организира нова връзка по въпроса със Европейски Съюз, което ще забави парите с няколко месеца, изясни той.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР