Кадър БТВМладо семейство обвинява лекари от Търновската болница за загубата

...
Кадър БТВМладо семейство обвинява лекари от Търновската болница за загубата
Коментари Харесай

Младо семейство обвини търновска болница за загубата на детето си

Кадър БТВ

Младо семейство упреква лекари от Търновската болница за загубата на детето си.  реклама След дълги години живот в чужбина Илиана и Дончо се връщат в България, с цел да основат семейство. Заживяват в Търново. Скоро схващат, че чакат момченце. Бременността на Илиана е спокойна… до края на шестия месец, когато се буди през нощта от мощни болки в стомаха, съобщи БТВ. Веднага търси незабавна здравна помощ. Според лекарите казусът не бил сериозен – евентуално ставало дума за гастрит. „ Когато излезе от кабинета и го попитах:

„ Докторе, по какъв начин е ситуацията с Илиана? “, той се обърна и сподели: „ Ако слушаш, дами постоянно ще има недоволство, тъй че това е от бременността. Продължавайте напред и всичко ще мине “, споделя Дончо. Болките обаче непрестанно се увеличавали. И по този начин, след няколко прегледа, одобряват Илиана в Търновската  болница. Следва серия от кръвни проучвания. Оказва се с влошени индикатори. Започва и терапия с обезболяващи. „ Стана ясно, че има някакъв проблем, само че никой не знае какъв – споделя Илиана. – Казваха, че бебето е добре, че аз също съм добре, нищо че имам такива индикатори “. След петдневен престой в болничното заведение изписват дамата в „ положително общо положение “, само че с направление за хематолог в Плевенската болница… чак за след седмица. Още същата вечер болките стават нетърпими по тази причина Илиана и годеникът ѝ потеглят към София.

Приемат я в Майчин дом. Там откриват, че бебето към този момент е мъртво, а тя е на косъм от гибелта. „ Веднага при влизането дамата видя, че няма сърдечни тонове. Ужасно. Почувствах се извънредно, тъй като това е  най-тежкото нещо “, споделя Илиана. Оказва се, че е развила хелп синдром. Следва незабавна интервенция. Илиана и годеникът ѝобвиняват лекарите от Търновската болница, че са показали немарливост, която е довела до нещастието. Жената показва, че е имала признаците, само че не са и обърнали внимание. От Болницата в Търново отхвърлят да разясняват случая и настояват, че са си свършили работата. Според Дончо Илиана е влезнала в болничното заведение с неприятни индикатори и са я изписали с още по-лоши.

Семейството не има вяра, че отговорните ще получат наказване, само че се надяват никой различен да не попада в тяхната обстановка. „ Осъден лекар няма. Просто ще бъде една изгубена война “, разяснява Дончо. „ Единствено Господ може да им търси отговорност. Не съм аз индивидът. Оставам всичко за Господ “, споделя Илиана. След затрудненията тя не вижда добре с едното око, а съгласно лекарите ще са нужни най-малко четири месеца, с цел да се възвърне изцяло.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР