кадър bTVИзработена е схема за изплащане на компенсации на бизнеса

...
кадър bTVИзработена е схема за изплащане на компенсации на бизнеса
Коментари Харесай

Стефан Янев: Има схема за компенсиране на бизнеса за скъпия ток, но трябва нова актуализация на бюджета

кадър bTV

Изработена е скица за погашение на обезщетения на бизнеса за нарасналите цени на електрическата енергия на свободния пазар. Средствата ще дойдат през държавния бюджет от свръхпечалбата на енергийните сдружения. Това заяви служебният министър председател Стефан Янев. Той изясни, че използването на тази мярка ще може да се приложи след приемането на държавния бюджет за 2022 година, а при предпочитание на идващото Народно заседание – с нова актуализация на бюджета през декември.

Помощите се възнамеряват да са по 50 лв. на мегаватчас.

Янев съобщи също, че пред Европейски Съюз ще бъде показана национална позиция за по-гъвкава политика за държавна помощ за бизнеса и за понижаване на тежестта на въглеродните излъчвания.

Време е да проведем експертен диалог, който да отговори на въпроса желаеме ли или не желаеме АЕЦ „ Белене ” или нови мощности в АЕЦ „ Козлодуй ”, съобщи Стефан Янев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР