Кадър БТВБурни възглуси У-У-У предизвика изказването на Деси Атанасова от

...
Кадър БТВБурни възглуси У-У-У предизвика изказването на Деси Атанасова от
Коментари Харесай

Деси Атанасова: Победителят е само един и това е ГЕРБ. Време е Шоуто да приключи

Кадър БТВ

Бурни възглуси " У-У-У " провокира изявлението на Деси Атанасова от ГЕРБ на откриването на Народно събрание.

" Победителят е единствено един и това е ГЕРБ, най-малко е редно да го признаете. "

" Време е шоуто да завърши. В политиката няма скечове "

Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно заседание.

" Ние сме изправени пред здравни, стопански и обществени провокации. От позицията на хора с по-голям опит, ще ви кажем, че една рецесия не може да се ръководи единствено с говорене. Една рецесия се ръководи с дейности и с взимане на решения. Често пъти най-наложителните и най-правилните решения са непопулярни. На отминалите парламентарни избори 837 707 български жители гласоподаваха за ГЕРБ. Нито една от присъстващите в 45-ото Народно заседание не се приближава до този резултат. Колкото и разбори да бъдат направени, спечелилият е единствено един и това е ГЕРБ ", сподели Атанасова.

Нейното изявление бе прекратено от неодобрение от част от пленарната зала.

Десислава Атанасова съобщи, че е редно да се поздрави изборната администрация за честния и транспарантен избор. " Най-голямото доказателство за това, че минаха обикновено са наличието на всички нас в тази пленарна зала и признаването на резултатите от изборите. Никой не ги оспори ", акцентира още Атанасова, представена от Факти.

Време е мълчанието да бъде нарушено и феновете на шоуто да се срещнат с краткосрочните и дълготрайните управнически планове на втората политическа мощ. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

" Ще предложим кабинет, който от ден първи може да проработи на същите високи обороти, които поддържа и досегашното държавно управление. Да, с помощта на работата на държавното управление в оставка - минималната пенсия към този момент е 300 лева, страната ни е в Банковия съюз, енергийно самостоятелна е, учителите получават двойно по-високи заплати. Общият запас за превъзмогване на пандемия е близо 4 милиарда лева Построените пътища в мандата са 522 км. Ако нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено, отговорността за стабилността и развиването ще бъде поета от втората партия. Тази на господин Станислав Трифонов. Може би останалите обединения, които се самопровъзгласиха за носителите на смяната. Точно тук е време, мълчанието да бъде нарушено и феновете на шоуто да се срещнат с краткосрочните и дълготрайните управнически планове на втората политическа мощ, да видят управническия екип, да чуят нещо отвън нормалните лозунги, подвиквания, заклинания ", съобщи още Атанасова.

По думите й предстоят значими, бързи и тежки решения. " Всички ние изискуем отговори на значимите за страната ни въпроси. Ще продължат ли ограниченията в поддръжка на бизнеса, ще се постановат ли нови ограничавания, ще продължим ли курса към Еврозоната, ще намерим ли общ език с Република Северна Македония ", изброи още Десислава Атанасова.

Тя съобщи, че ГЕРБ има отговори на тези въпроси. " Тези отговори бяха подкрепени от близо 900 хиляди български жители. Ако някой счита, че може да заобиколи и изолира мнението на една четвърт от българките жители при вземането на тези решения, то това значи, че нито не схваща, нито осъзнава разпоредбите на политиката в изискванията на народна власт. Ако някой мисли, че може да неглижира гласът на всички тези хора, то скоро той ще заплати тежка политическа цена ", сподели още Атанасова.

Мика Зайкова приключи: " Благодаря, за програмната тирада, която произнесохте. Нека послушаме, госпожа Атанасова и да се въздържаме от обидни избрания. Злобата не е добър консултант. А наглостта се заплаща най-скъпо. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР