Кадър: bTVАктивизира се старо свлачище в Западните Родопи. Свличането на

...
Кадър: bTVАктивизира се старо свлачище в Западните Родопи. Свличането на
Коментари Харесай

Ново свлачище в Родопите заплашва да погълне къщи и пътища

Кадър: bTV

Активизира се остаряло свлачище в Западните Родопи. Свличането на земни маси в сатовчанските села Плетена и Осина заплашва да погълне къщи и пътища.

Пътят в Плетена е затворен поради заплаха за живота на хората, преминаващи по него. Въпреки това, възбраната постоянно се нарушава, тъй като оттова минава най-близкият път за учебното заведение и детската градина, оповестява bTV.

Къщата в непосредствена непосредственост до свлачището може да се унищожи, а хората живеят в боязън.

Къщата на семейство Къдреви от дълго време не е цяла. Стените са отцепени от основата, а Руска се пробва да запълни пукнатините с подръчни материали. Ситуацията се усложнява след всеки дъжд.

Пътят е затворен, само че всеки ден с риск за живота си оттова минават над 200 деца, с цел да стигнат до учебно заведение и детската градина.

В региона са се отворили големи ями. Според замерванията на някои места дълбочината е до 2 метра.

От " Геозащита – Перник " са удостоверили, че свлачището е мощно интензивно. Надеждите са ремонтът да стартира до дни.

„ Получихме спогодителен протокол за финансиране, доуточнихме последно съответно количествено-стойностните сметки, подписахме го и изпратихме при министър Нанков, надяваме се за отговор и в най-кратки периоди да стартираме подсилване ”, сподели кметът на Сатовча Арбен Мименов.

Необходимата сума за изцяло подсилване на региона е близо милион и половина. Регионалният министър е подписал през днешния ден съглашение за разпределяне на средства за подсилване на региона и работата би трябвало да стартира до дни.

И хората в прилежащото село Осина се опасяват, тъй като единственият път за общинския център е подкопан.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР