Кадър БТВ, Шоуто на СлавиОтиде си един от най-емблематичните кметове

...
Кадър БТВ, Шоуто на СлавиОтиде си един от най-емблематичните кметове
Коментари Харесай

Почина кметът шериф Росен Русанов

Кадър БТВ, Шоуто на Слави

Отиде си един от най-емблематичните кметове в България

Наричаха го кметът - шериф, а хората от селото безусловно го поддържат на избори

Починал е кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов, съобщиха в обществените мрежи негови близки тази заран, заяви Бургас Утре.

Припомняме, че в края на 2020 година той бе признат в Интензивно поделение на МБАЛ “Г. Странски ”, откакто коронавирусът го повали. В поддръжка на Русанов се организира акция по набиране на кръвна плазма, на която се отзоваха десетки хора. В последна сметка Русанов се пребори с заболяването и бе изписан от болничното заведение.

Росен Русанов бе пети мандат кмет на Буковлък. Наричаха го кметът - шериф, а хората от селото безусловно го подкрепяха на избори.

Отначало отишъл в Буковлък като служител на реда – младши областен контрольор. „ Първият ден, когато отидох там през 1997 година, за една нощ имаше 8 закононарушения, в прилежащото село Върбица имаше 6, а в другото прилежащо – Опанец, имаше 4 “, разказваше приживе Русанов. Заради това, че оставал в селото отвън работното си време, получил предизвестие за наказване от началника си и след това решил да се кандидатира за кмет на Буковлък.

Освен за спазването на публичния ред, кметът допринасяше за жителите на селото и при разнообразни сериозни обстановки – постоянно караше родилки до болничното заведение, участваше в издирването на избягали съпруги. Важен способ за неналичието на закононарушения, съгласно Русанов, бе спазването на наредбата на общинския съвет – след 22 ч. в делнични дни и след 23 ч. в празнични дни да не се пуска високо музика, както и строгото установяване на дата, място и час за сватбите и кръщенетата в селото, на които свирят единствено лицензирани оркестри. Кметът персонално следеше за спазването на всички разпореждания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР