кадър: БТВНадявам се лятото, стоплянето на времето и по-дългия ден да

кадър: БТВНадявам се лятото, стоплянето на времето и по-дългия ден да ...

Проф. Габровски: Почти всички случаи са с новия щам на вирусакадър: БТВ

„Надявам се лятото, стоплянето на времето и по-дългия ден да са на наша страна и да имаме една малко по-спокойна есен“, обяви Николай Габровски.

"90% от новите случаи на COVID-19 са с британски щам."

Това заяви пред  зам-директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Николай Габровски. Той призова хората да спазват противоепидемичните мерки, тъй като от това до голяма степен зависи разпространението на COVID-19.

Проф.Габровски обясни, че спирането на плановия прием и плановите операции се прави с цел да се подготвят за песимистичен вариант на разпространение на заболяването. По думите му малко над половината от леглата в най-голямата спешна болница у нас са заети.

Зам.-директорът на Пирогов коментира още, че разхлабването на мерките у нас става постепенно. По думите му се търси баланс между мерките на изолация и нормалния живот, защото всеки иска да живее нормално. „ В крайна сметка вие решавате дали да идете в ресторант или не. Ако сте в рискува група не е задължително да идете“, коментира още специалистът и посочи , вчера времето е било много и подходящо човек да се разходи и види навън с приятели.

 

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg