кадър: БНТВъпреки опасенията избирателната активност се очертава да бъде доста

кадър: БНТВъпреки опасенията избирателната активност се очертава да бъде доста ...

На изборите в Германия: Според последните екзитполове социалдемократите водят макар и с по-малко от 2%кадър: БНТ

Въпреки опасенията избирателната активност се очертава да бъде доста висока - повече от 75%. Новото на тези избори е, че поне една трета от гласоподавателите дадоха своя глас по пощата. Това направи и самата Ангела Меркел.

Днес Германия гласува. Според последните екзитполове социалдемократите водят макар и с по-малко от 2%, но въпреки това имат лек превес. Затова в централата им вече празнуват, а техният кандидат за канцлер Олаф Шолц каза, че германците са се произнесли и той трябва да бъде следващият канцлер на Германия и наследник на Меркел.

Ог друга страна в централата на партията на Ангела Меркел настроението не е чак толкова приповдигнато, защото консерваторите отбелязват най-слабия си успех от създаването на партията досега, но въпреки това техният кандидат Армин Лашет също обяви желание да оглави следващото федерално правителство.

Трети в тези избори ще бъдат със сигурност Зелените, допълва БНТ.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg