Кадър: БНТЦялостна инспекция на АМ Тракия ще има на мястото

...
Кадър: БНТЦялостна инспекция на АМ Тракия ще има на мястото
Коментари Харесай

Инж. Досев: Изгнилата мантинела не е причина за ПТП-то на Тракия, дори новата не може да спре камион

Кадър: Българска национална телевизия

Цялостна ревизия на Автомагистрала " Тракия " ще има на мястото на тежката злополука. Предприемат я от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Много са въпросите към тежката злополука на 160 км от автомагистралата.

Инж. Иван Досев, който е член на УС на АПИ, беше безапелационен пред Българска национална телевизия, че изгнилата мантинела не може да се назова причина за случая. " Причината ще бъде изяснена от следствието. В момента текат следствени дейности ".

" Днес ще бъде изпълнена една спомагателна ревизия, взаимно с органи на други институции и организации. Но изрично в съответния случай не е причина за жертвите тази мантинела ", повтори Досев.

Според него погрешно се фокусираме върху мантинелата. Причината съгласно АПИ е някъде другаде. " Ясно е, че ограничаващата система за пътища е остаряла и тя предстои на замяна, която ще се извърши до края на годината. Но да се слага фокусът върху нея е погрешно, тъй като се основава едно усещане у жителите за заплаха на пътищата ", добави инж. Досев.

Той изясни, че 87% от автомагистралите са с сменени ограничаващи системи за пътища, които дават отговор на последните нормативни условия. " А секторите, които не дават отговор на актуалните нормативни условия, не значи, че са рискови и не значи, че те не са отговаряли на условията по времето на слагането им ", безапелационен беше инженерът.

" Нормативната уредба е един развой, който през време се трансформира и надлежно би трябвало да считаме, че нещо, което сме построили по остарялата нормативна уредба, е годно за прилагане, а не рисково. Мантинелата не е била повода за това ПТП и тази, която се слага, дава отговор на нормативните условия, тя е H2W7. Но и новите ограничаващи системи за пътища изрично не биха могли да спрат камион. Най-високият клас ограничаващи системи за пътища са оразмерени от удар с камион с 38 тона тежест, при ъгъл 15 градуса и при скорост 80 км. А скоростта, разрешена на автомагистралите, е над 80 км ", разяснява още инж. Досев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР