Кадър БНТСтолична община планира да изтегли кредит от 60 милиона

...
Кадър БНТСтолична община планира да изтегли кредит от 60 милиона
Коментари Харесай

Столична община тегли 60 млн. евро кредит

Кадър Българска национална телевизия

Столична община възнамерява да изтегли заем от 60 милиона евро. За какво ще се употребяват парите, изясни зам.-кмет в ефира.

10 стратегически обекта за транспортната инфраструктура на София възнамерява да построи Столична община за идващите 5 години. За задачата столичният кмет предлага взимането на капиталов заем от 60 млн. евро от Европейската капиталова банка. 

Сред обектите, които се планува да бъдат осъществени, са дотъкмяване на ремонта на бул. " Тодор Каблешков " и бул. " Филип Кутев ". Те са основна част от третия градски кръг, свързващ бул. " България " и бул. " Симеоновско шосе ", и ще разтоварят сензитивно трафика през центъра.

Планира се създаване на бул. " Копенхаген ", което ще понижи трафика по бул. " Ал. Малинов " и ще даде нова връзка на " Младост " с бул. " Цариградско шосе ", както и създаване на бул. " Източна дъга ", който свързва бул. " Ботевградско шосе ", бул. " Владимир Вазов " и Северната скоростна дъга.

Столичната община възнамерява още разширение на бул. " Ломско шосе ", реорганизация на бул. " Скобелев " с отдалечаване на трамвайното трасе от околните здания и реконструиране на транспортния тунел под НДК, който се нуждае от цялостна рехабилитация, както и рехабилитация на тунела към " Люлин " (бул. " Царица Йоана " ) дружно с пътните платна и трамвайния път.

" Заемът ще бъде изтеглен за 20 години без такси и комисионни. Мисля, че ще получим поддръжка от Столичния общински съвет ", съобщи пред БНТ зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов.

" Проектите, финансирани от този заем, са от стратегическа потребност ", разкри инж. Джоргов, написа Novini.bg. 

" Ремонтът по бул Т. Каблешков ще завърши след зимата. Велоалеите и тротоарите са с естествена широчина. Обектът е спрян поради времето ", разяснява зам.-кметът забавянето на ремонта по столичния бул.. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР