Кадър БНТСпоред Петър Курумбашев издигането на Пламен Николов за премиер

...
Кадър БНТСпоред Петър Курумбашев издигането на Пламен Николов за премиер
Коментари Харесай

Курумбашев: Издигането на Пламен Николов за премиер е огромен риск

Кадър Българска национална телевизия

Според Петър Курумбашев издигането на Пламен Николов за министър председател е рисково. 

Вотът на народа ясно сподели, че няма явен победител на тези избори. Ако народът искаше да даде еднопартийно ръководство, щеше да има 121 депутата. Това съобщи някогашният соцдепутат Петър Курумбашев, който е и един от основателите на предаването " Ку-Ку ", съобщи Пловдив24.

Той разяснява отводът на " ИТН “ (ИТН) да прави коалиция. " Идеята е да се търси по-широко единодушие – 3 или 4 партии. Ако някой знае по какъв начин може да се ръководи с 25% от гласовете – отлично. Но аз не знам по какъв начин това би било сполучливо. Ние имаме потребност от постоянно ръководство, да обезпечи успокоение “, сподели Корумбашев. И подсети, че след първия кабинет на Бойко Борисов и ГЕРБ, в Народното събрание не е имало партия с болшинство. Той предизвести, че държавно управление на малцинството няма да бъде стабилно.

Курумбашев дефинира като " голям риск " предлагането за министър председател без никакъв политически опит. Той сподели, че номинацията на Николай Василев е " изиграла смешка " на Има Такъв Народ. Имало е реакции и партията на Трифанов е решила да заложи на нов претендент, чужд за необятната аудитория. Според някогашния евродепутат трябва обаче да има предвидимост. Той даде за образец Сингапур, където се знаело кой ще е идващият министър председател няколко години по-рано. Така било и в Германия, където авансово се показва името на канцлера. 

" Всички взеха решение, че безусловно всичко може да си избереш през малкия екран - жена, работа или шеф. Представете си министър-председател да избираме със смс-и. От позиция на рейтинг е супер, само че разберете... с цел да станеш хирург те приготвят 6-9 години, след това има процедура, и внезапно ти казваш, че можеш да изкараш някой, който никой не познава, за министър председател. Това е рисково ", разяснява Курумбашев по отношение на кандидатурата на Пламен Николов, който преди да влезе в политиката е взел участие в кастинг за съумели българи в " Шоуто на Слави ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР