Кадър: БНТПротестът, който кодндуктори и контрольори от градския транспорт във

...
Кадър: БНТПротестът, който кодндуктори и контрольори от градския транспорт във
Коментари Харесай

Кондуктори и контрольори от градския транспорт във Варна излязоха на протест

Кадър: Българска национална телевизия

Протестът, който кодндуктори и контрольори от градския превоз във Варна подготвяха, стана факт през днешния ден.

Служители от градския превоз във Варна се събраха тази заран, преди първата си работна промяна, на митинг против плануваното всеобщо редуциране във компанията, заяви Българска национална телевизия.

276 кондуктори ще получат едномесечни предупреждения на 1 декември, защото от 1 януари в града би трябвало да проработи електронната билетна система.

Преминаването на електронна система за продажба на билети във Варна е заложено в плана за интегриран градски превоз от 2013-а година и неколкократно беше отлагано. Затова престоящите съкращения не са изненада. Засегнатите стачкуват против осъществяването им тъкмо в този миг - в разгара на пандемията и растящата безработица.

" Това, което ние, кондукторите, желаеме, е отсрочване на съкращенията в " Градски превоз " до края на пандемичния интервал. Както има гратисен интервал за банки, документи и всичко, за което се сещаме. Мисля, че имаме това право ", съобщи Любомира Огнянова.

" Община Варна би трябвало да поеме ангажимент по някакъв метод да обезпечи претовареност на тези хора дълготрайно. В последна сметка, тези еврофондове и други стратегии би трябвало да водят до развиване на града, а не противоположното. Може би има някакви благоприятни условия за преквалификация на тези хора и намиране на други работни места ", разяснява и Радомира Иванова от Автономна работническа конфедерация.

Част от съкратените може да бъдат преназначени в предприятието ТАСРУД като контрольори, само че към момента не се знае какъв брой ще бъдат откритите там работни места.

" Чува се за 90 индивида, че приказват тука сътрудниците, не знам какъв брой е правилно ", сподели Йовка Темелкова, която е водач.

Хората упорстват също при съкращенията общинската компания да им изплати по 3 работни заплати обезщетение.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР