Кадър: БНТНовоизбраният президент на САЩ Джо Байдън разкри какви ще

Кадър: БНТНовоизбраният президент на САЩ Джо Байдън разкри какви ще ...

Байдън: Борбата с коронавируса и имиграцията са сред приоритетите за първите сто дни.Кадър: БНТ

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън разкри какви ще са приоритетите му в първите 100 дни от управлението му. Сред тях са борбата с коронавируса и имиграцията. Джо Байдън каза в интервю за NBC, че готви законопроект, който ще позволи на 11 милиона души без документи да получат гражданство.

Действията ми до голяма степен ще зависят от сътрудничеството с Конгреса, поясни Джо Байдън. Ще бъдат отменени укази на Доналд Тръмп, свързани с екологията, които според Байдън са били "изключително разрушителни" и са повлияли върху здравето на американците.

Байдън заяви, че има намерение да очертае редица мерки, по силата на които местните власти и обикновените граждани да получат финансова помощ. За пореден път избраният за държавен глава каза, че една от най-важните му задачи ще бъде да обедини обществото. Той не изключи част от постовете в администрацията му да бъдат заети от републиканци. Едва ли обаче това ще стане скоро, добави Байдън. Екипът му вече има достъп до ежедневните доклади със секретни разузнавателни данни. На излизане от залата, където Байдън представи част от екипа си, той беше запитан дали вече е чел подобна информация.

"Беше ми предложено. Но не, не съм ги преглеждал днес. Това ще се прави редовно. След като получих достъп, всички бяха много учтиви, предложиха цялата информация", отговори той.

От имената, които вече са обявени като част от новата администрация на Белия дом, стана явно: във външнополитически план Вашингтон ще се обърне към традиционните си съюзници. А когато бъдат избрани и назначени, новите лица не само ще възстановят, но и ще преосмислят американската външна политика, каза още Байдън. С оптимизъм реагират и пазарите - един от основните индекси на Американската фондова борса - Дау Джоунс, се повиши значително след изявите на Байдън.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg