Кадър БНТМиналата година не беше ясно какво ще бъде увеличението

...
Кадър БНТМиналата година не беше ясно какво ще бъде увеличението
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Не виждам как с 8 самолета и няколко кораба ще повишим нашата боеспособност. Тези милиарди трябваше да се дадат за най-бедните

Кадър Българска национална телевизия

Миналата година не беше ясно какво ще бъде нарастването на ток, парно, вода, артикули и услуги. През тази и през идната година би трябвало да се подхващат съществени ограничения и стъпки. В България има доста работещи небогати. Цели браншове в културата, обществената сфера, опазването на здравето получават минимални приходи. Ние сме поискали 18 млн. лв. да бъдат ориентирани към тези браншове. Мога да се похваля, че и за 43 000 пенсионери отпадна тавана за пенсиите. Увеличи се размера на енергийната помощ. Всичко това се дължи на нашата работа. Аз знам, че това няма да стопли хората, само че въпреки всичко това са някакви ограничения. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на КНСБ Пламен Димитров, представен от вести.бг.

" Увеличението на ток, парно и вода ще изяде нарастването на пенсиите и ще се отрази на на по-бедните хора. Аз обичам числата да са точни. Другата седмица ще извадим изцяло предложение за данъчната политика и ще дадем предложение по какъв начин едни 3-4 милиарда лв. могат да влязат в джоба на българите. Има средства и те би трябвало да се харачат целево. Аз съм приключил военно учебно заведение и не мисля, че трябваше да похарчим толкоз средства за защита. Не виждам по какъв начин с 8 самолета и няколко кораба ще повишим нашата бойна дарба и подготвеност, като виждам какво седи на Юг от нас. Тези пари трябваше да се дадат за незабавните потребности на най-бедните българи ", безапелационен беше той.

" Не мисля, че с намаляването на Данък добавена стойност ще паднат цените. Не имам вяра, че ще има някакво отражение върху джоба на българина, като се понижи единствено една ставка. Като понижим ДДС-то на учебниците, по какъв начин ще паднат цените, като не се понижава ДДС-то на хартията, ДДС-то на печатеното? За да има някакъв резултат, би трябвало да се понижи цялостната ставка на Данък добавена стойност. Не би трябвало да бъдем популисти и би трябвало да предлагме действителни неща. За мен това е приемането на необлагаем най-малко. България е освен най-бедната страна в Европейски Съюз, само че и страната с най-големи обществени неравенства ", разгласи Пламен Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР