Кадър БНТБивш здравен министър направи коментар за ваксинацията срещу коронавирус

...
Кадър БНТБивш здравен министър направи коментар за ваксинацията срещу коронавирус
Коментари Харесай

Мими Виткова: Очаквано е това плавно покачване на заболеваемостта

Кадър Българска национална телевизия

Бивш здравен министър направи коментар за имунизацията против ковид в България.  Очаквано е това гладко повишаване на заболеваемостта. Трябва да се подхващат съответни ограничения и то в точния момент. Това съобщи някогашният здравен министър Мими Виткова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Политиците би трябвало да вземат решение на база на медицинските причини. Не бива да се облекчават ограниченията, по този начин както постъпихме ноември месец, акцентира тя.

Виткова прикани да бъдем доста по-големи реалисти в какви периоди и по какъв начин ще имунизираме популацията. Думите ѝ са във връзка забавянето на доставката на едната от имунизациите.

„ Ние не знаем какъв брой трае имунитетът от имунизацията. Ако срокът сред двете дози по-кратък като на противогрипните ваксини, тогава ние по какъв начин ще реализираме 70% имунитет “, пита някогашният здравен министър, написа Novini.bg.

Светът е оживял, с помощта на имунизациите и в случай че не го проумеем ще си живеем вечно с COVID-19, означи Виткова.

„ Слабостите в системата стоят от десетилетия, те не бяха открити поради COVID-19. Видяхме липса на фрагменти, на средства, дефицити на районен симптом. Не желая да ви разказвам пациентите с COVID-19 по какъв начин бяха лекувани в дребните лечебни заведения “, изясни Мими Виткова.

Според здравният икономист Аркади Шарков би трябвало да се подхващат незабавни ограничения, защото се обрисуват финансови дефицити.

„ Трябва ни едно опазване на здравето, което да може да покрие потребностите на болните даже и в рецесия. Няма кой различен, с изключение на страната да покрие възходящите разноски. Тази система се нуждае от грижа и надзор от страна на страната. Не може болничната помощ да е съсредоточена в пет лечебни заведения в страната. Бихме могли по този начин да моделираме здравната система, че тя да бъде потребна за обществото “, сподели още Мими Виткова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР