Кадър БНТБайдън също така изтъкна историческото финансиране за превенция на

Кадър БНТБайдън също така изтъкна историческото финансиране за превенция на ...

Байдън ще се съсредоточи върху контрола над личното оръжие и насилието в полициятаКадър БНТ

Байдън също така изтъкна историческото финансиране за превенция на престъпността в 350 милиарда долара за държавни и местни власти от пакета за облекчение COVID-19 от 1,9 трилиона долара.

 

Президентът на САЩ Джо Байдън представи в сряда стратегията си за превенция на престъпността, която идва на фона на десетките случаи на полицейско насилие срещу чернокожи и неспиращите въоръжени нападения в цялата страна, предаде Fox News. Естествено, всичко това отново повдигна дебата за и против притежаването и носенето на оръжие.

Планът ще се съсредоточи върху контрола над личното оръжие и насилието в полицията. Байдън се срещна с държавни и щатски служители на реда преди изказванията си, предава news.bg.

Президентът се обърна и към защитниците на Втората поправка, която гласи, че правото на самозащита е необходимо, за да се защитят срещу потенциалната правителствена тирания.

"Ние не променяме Конституцията. Ние я прилагаме", заяви президентът.

Байдън изтъкна нуждата от "нулевата толерантност" към търговците на оръжие, които умишлено нарушават закона, като заяви, че 90% от незаконните оръжия, открити на местата на престъплението, са били проследени до 5% от търговците на оръжие.

 

 

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg