кадър: БНТВ момента служебното правителство изземва чисто политическа, партийна роля

...
кадър: БНТВ момента служебното правителство изземва чисто политическа, партийна роля
Коментари Харесай

Социологът от Алфа Рисърч” Боряна Димитрова: Не е изключено Има такъв народ да победят

кадър: Българска национална телевизия

" В момента служебното държавно управление изземва чисто политическа, партийна роля - разрушава ГЕРБ, само че не води до нов напор на сила към партиите ", разяснява Димитрова.

Служебното държавно управление започва с високи упования след тази мощна поляризация, след борбата да покаже какво може да се направи въпреки и в един въпреки и стеснен интервал - жестоко към 30 на 100 са неговите безапелационни поддръжници, към 20 на 100 неговите безапелационни критици, и всеки втори или има спорно отношение, или споделя, че не може да даде мнение.

Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " социологът от " Алфа Рисърч ” Боряна Димитрова. Тя посочи, че това е на база развиване, а не на финални данни.

На въпрос на организацията ще повторите ли вота си, към 53-54% от хората споделят, че сигурно ще повторят вота си, 25% споделят, че няма да гласоподават, само че останалите споделят, че наблюдават доста деликатно какво се случва и ще решат според от обстановката.

" Първите реакции за служебното държавно управление бяха положителни, хората чакаха смяна, 10 години на власт е много дълъг интервал, едни и същи лица, еднакъв вид държание, желанието за смяна беше нещо положително и хората чакат да има подобен вид смяна ", разяснява социологът.

Първите спорни сигнали при хората по думите ѝ са пристигнали от назначенията, от промяната. Започнаха съмнения към спорни персони. В назначенията има промяна, само че има и подозрение, има спорни сигнали. Второто нещо, което е по-съществено, е огромната поръчка, която се даде - да сменим модела. Да няма съсредоточие в една партия, в една персона и да им дейно систематизиране на управляващите.

" Някои от нещата, които будят несъгласие, преди всичко, е много сериозното съсредоточие на изява на властови запас, в това число за образуване на публичното мнение, от страна на вътрешния министър. Сериозно разстройване изпитвам и от новата бомба, хвърлена в публичното пространство - за този неизвестен очевидец. Това е вътрешен министър, който има голяма власт, има доста запаси и достъп до информация. Хвърлянето в публичното пространство на изречения от неизвестен очевидец, които изрично целят да образуват мнение, тъй като доказателства нямаме, това е толкоз тежко обвиняване, че в случай че то съществува, моето персонално схващане на жител е, че би трябвало да бъде прегледано, обещано на прокурор, и когато има доказателство, тогава да се изведе ", разяснява Димитрова.

Според нея това е доста мощен хейт, доста мощно бомбардиране на публичното мнение, което не ни подсказва, че вървим към модел, който да уравновесява различите позиции.

По този метод по думите ѝ е бил сатанизиран и демонизиран Иван Костов.

Това, че имаш мощни анонси за корист, личностни обвинявания, не дава никакви гаранции, че моделът ще бъде заменен, а няма да има различен вид централизация на власт, която да води различен подобен вид политика ", сподели още социологът.

Според Боряна Димитрова Българска социалистическа партия не е могла да не предприеме подобен ход за огромна лява коалиция. Към момента като публично обръщение това звучи положително, тъй като вместо делене има обединяване. Това, което е рисково за Българска социалистическа партия е обаче, че този ход, който е на открито, не съумя да преодолее несъгласията вътре. По думите ѝ Българска социалистическа партия не е почнала към момента тренд нагоре.

Проектът Жан Виденов би трябвало да събере русофилската ниша, евентуално ще вземе 1-2%. Този план събира по-скоро хора, които към този момент са били отвън Българска социалистическа партия. Събира по-радикално настроени хора.

ГЕРБ е под мощна блокада. При ГЕРБ има спад, няма срив. Доколко те ще съумеят да управлява спада, това е огромният въпрос съгласно социолога. ГЕРБ се нуждае и от съществени парламентарни лица. " Може да бъде една смислена съпротива, каквато нямахме в предходното Народно заседание ", счита Димитрова.

Не е изключено " ИТН " да победят. Те са в сдържан растеж. Фокусът на публичното внимание по думите на социолога се е преместил от съревнованието сред партиите върху дейностите на служебното държавно управление.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР