Кадър БНТ, БулфотоГафовете на местното управление във Варна изглежда достигнаха

...
Кадър БНТ, БулфотоГафовете на местното управление във Варна изглежда достигнаха
Коментари Харесай

Екоминистърът Емил Димитров: Във Варна 10 дни крият от нас, че тръбата в езерото отново е спукана

Кадър Българска национална телевизия, Булфото

Гафовете на локалното ръководство във Варна наподобява доближиха връхна точка с новото спуквана на тръбата в езерото и фактът, че 10 дни локалната власт крие съзнателно информацията от обществото.

Емил Димитров изригна сърдит в ефира на Българска национална телевизия доскоро поради новата повреда във варненското езеро.

10 дни от нас се крие, че е спукана още веднъж тръбата във Варненското езеро, а това е екологична злополука.

Това сподели по Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров

Екоминистърът упрекна за това шефа на ВиК - Варна - Валентин Вълканов.

Припомняме, че едвам през вчерашния ден (25 януари) от Община Варна, и то след питане от публицисти, уведомиха варненската общност, че тръбопроводът още веднъж е аварирал и мръсните води на " Аспарухово " и " Галата " се изливат във Варненското езеро, съобщи

Според изпратеното известие на 15 януари Община Варна е получила съобщение от ВиК - Варна, в което се оповестява за установени " аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените елементи на КПС " Аспарухово ", а същия ден локалната администрация е разпоредила на компания " Хидроремонт ИГ " ООД, която прави ремонта на тръбопровода, да ревизира оборудването.

Едва на 25 януари, 10 дни откакто ВиК сдружението схваща за новата повреда, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна и Басейнова дирекция научават за нея, и то след постъпила информация от Община Варна.

Извършена е взаимна инспекция на място, взети са водни проби, чиито резултати ще бъдат оценени от Референта лаборатория-Варна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР