кадър БНТ Байдън обяви, че страната му е дарила 111 милиона

...
кадър БНТ Байдън обяви, че страната му е дарила 111 милиона
Коментари Харесай

Байдън разработва план, който изисква почти всички чуждестранни посетители да бъдат напълно ваксинирани

кадър Българска национална телевизия

 Байдън разгласи, че страната му е дарила 111 милиона и 700 хиляди дози ваксини против ковид на страни, които нямат достъп и опция да придобият препарати за имунизация.

Съединени американски щати се приготвят да позволяват единствено ваксинирани чуждестранни туристи. Очаква се това да бъде оповестено публично по-късно, съобщи " Ройтерс ". 

Администрацията на президента Джо Байдън създава проект, който изисква съвсем всички задгранични гости в САЩ да бъдат изцяло имунизирани против COVID-19. Новите правила са част от вероятно унищожаване на рестриктивните мерки за пътешестване, които сега не разрешават на жители от огромна част от света да влизат в Съединени американски щати. Това е декларирал чиновник на Белия дом, написа news.bg.

Белият дом не е подготвен да анулира неотложно рестриктивните мерки за пътешестване поради нарастващия брой на случаите на COVID-19 и считаният за мощно инфектиран вид Делта на COVID-19, е споделил още служителят.

В момента Съединени американски щати не разрешават влизането на множеството граждани извън Съединени американски щати, които през последните 14 дни са били в Обединеното кралство, 26-те страни от Шенген в Европа без граничен надзор, Ирландия, Китай, Индия, Южна Африка, Иран и Бразилия.

Извънредните ограничавания за пътешестване в САЩ бяха наложени за първи път на Китай през януари 2020 г. за справяне с разпространяването на COVID-19 и от този момент бяха добавени други страни-последно Индия при започване на май.

Припомняме, че в сряда Байдън осъди републиканските чиновници, които блокираха напъните за налагане на ваксини, защото той насърчи градовете и щатите да изискват от хората да демонстрират доказателства за имунизация, с цел да посещават заведения за хранене и други публични места. 

Президентът подлага на критика републиканските губернатори, които не разрешават на бизнеса и университетите да изискват ваксини или се опълчиха на напътствията за маски от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

" Казвам на тези губернатори: Моля, помогнете. Но в случай че няма да помогнете, най-малко се разкарайте от пътя ", сподели Байдън. " Хората се пробват да постъпят вярно. Използвайте силата си, с цел да спасявате животи. "

Новите ежедневни случаи са се нараснали с 52% през последната седмица. Въпреки това хоспитализациите и смъртните случаи не толкоз, което Байдън отбелязва, защото ваксините са ефикасни за понижаване на вероятността от тежко заболяване или гибел.

Президентът постоянно осъжда " пандемията с неимунизираните ", наблягайки, че тези, които са имунизирани, рядко се заразяват съществено и когато, в случай че се заразят техните признаци са леки. Настоящите смъртни случаи са изключително трагични, тъй като могат да бъдат избегнати, разяснява Байдън.

Първоначално мнозина отхвърлиха нуждата от необятни условия за ваксини, тъй като чиновниците на публичното здраве допуснаха, че те няма да са нужни, откакто имунизациите са необятно налични. Но така като до 30% от пълнолетните американци се въздържат от ваксина, тази позиция се е трансформирала за доста чиновници.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР