Кадър България Он еърЦветан Цветанов каза дали бившият му шеф Бойко

...
Кадър България Он еърЦветан Цветанов каза дали бившият му шеф Бойко
Коментари Харесай

Цветанов: Борисов няма да се кандидатира за президент, Радев не трябва да бъде подкрепен от дясно мислещите хора

Кадър " България Он еър "

Цветан Цветанов каза дали някогашният му началник Бойко Борисов ще се кандидатира за президент и какво мисли за Румен Радев. 

Не мисля, че Борисов ще поеме риска да се кандидатира за президент. Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в предаването “Денят ON AIR ” по BGonAIR по отношение на идните избори за президент и народни представители на 14 ноември.

Попитан ще се осъществя ли коалиция между КОД и Републиканци за България Цветанов отговори, че по-скоро да и че ще стане ясно най-късно в сряда. Той посочи, че партията води договаряния с обединения, които би трябвало да бъдат в консервативно дясно и задачата е да се търси обединяване на дясното с ясни цели и тези.

Председателят на Републиканци за България заяви, че обединението с която партията ще се яви на изборите ще излъчи и кандидат-президентска двойка и тя евентуално ще бъде оповестена обществено в границите на идната седмица.

Цветанов счита, че все още нито една политическа мощ не е издигнала десен претендент за президент, който да се изправи в политически спор против президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, както във вътрешнополитически по този начин и във външнополитически проект.

Цветан Цветанов изрази мнение, че Румен Радев не е претендентът, който би трябвало да бъде подсилен от дясно мислещите хора.

Той напомни, че тематиките енергетика и опазване на здравето са най-наболелите към днешна дата.

По думите му с делегитимацията, която има след 45-я и 46-я парламент би трябвало наложително да има кабинет подсилен от Народното събрание.

За по този начин създалата се обстановка с последните два Народното събрание Цветанов е на мнение, че гласоподавателите са тези, които би трябвало да създадат равносметка и да създадат един осведомен десен избор.

Попитан дали ще се стигне досега, в който България ще премине от парламентарна в президентска република Цветанов съобщи, че по-скоро няма да се случи.

Той изрази вяра на изборите на 14 ноември да има висока изборна интензивност.

Има ли бъдеще партия, в която има хора и от ляво и от дясното пространство Цветанов съобщи, че би могла да съществува, само че краткосрочно. Във всички демократични общества има и ляво, и дясно, и център.

„ Може би би трябвало да се откри консенсусен вид за закриване на Спецпрокуратурата и Спецсъда, само че да бъдат довършени започнатите каузи “, сподели още ръководителят на Републиканци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, основана през 2020 г. за една от тематиките, които партията защитаваше в предходните два избора за народни представители, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР