Кадър: България он ЕърПолитическият анализатор доц. Валентин Вацев коментира вероятността

...
Кадър: България он ЕърПолитическият анализатор доц. Валентин Вацев коментира вероятността
Коментари Харесай

Доц. Валентин Вацев: Има 3 предпоставки и 3 условия за втора Студена война

Кадър: България он Еър "

Политическият анализатор доцент Валентин Вацев разяснява вероятността за започване на война сред Съединени американски щати и Русия.

" Двете страни се заплашват взаимно и наподобяват доста съществени. За страдание, ситуацията на руско-украинската граница е внимателно и с напрежение. Половината украински военни сили са на бойна позиция. Вчера разположиха обособената мотопехотна бригада на десен бранш. От своя страна Русия е разположила, съгласно едни източници, 50 батальонни тактически групи, съгласно други - 23. Но даже 23 са прекомерно огромна мощ ", разяснява той в ефира на " България заран ".  

По думите му повода за спора е не толкоз характерът на участващите страни, колкото фактът, че напълно скоро в Северно море ще приключи сполучливото строителство на " Северен поток 2 ". 
" Това значи, че Русия ще бъде предизвикана да навлиза по всякакъв начин в украинска територия, с цел да бъде в ролята на агресор. Когато Европа признае Русия за агресор, това значи, че поддръжниците на " Северен поток 2 " в Германия ще би трябвало да замълчат и той няма да бъде приключен ", добави доцент Вацев.

Той е безапелационен, че и двете страни показват подготвеност за война. 
" Има сигурни доказателства, че НАТО няма да води война, обещанията на Съединени американски щати са действителни ", съобщи специалистът пред Bulgaria ON AIR. 

Относно рисковете за България, той разяснява, че идват от нуждата бъдещото българско държавно управление да поема задължения в спора сред двете страни. Според него държавното управление би трябвало да поеме североатлантически задължения и да взе участие в антируската акция, която се разпростира. 

" Има 3 предпоставки и 3 условия за втора Студена война. Първата е цялостното сатанизиране и демонизиране на двете страни взаимно. Втората е дейно икономическо разделяне на световете. Третата я следим в този момент - влизане в спор, в който двете страни балансират на ръба на войната, само че спорът се позволява умерено, само че след него е известно какво може и какво - не ", изясни доцент Вацев пред водещата на " България заран " Мария Константинова.
Той е безапелационен, че Балканите сa най-нервното място в Европа и че грешките тук имат отзив на всички места.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР