кадър: 7/8 ТВИзборите трябва най-накрая да бъдат честни, обяви Йорданов.Той

...
кадър: 7/8 ТВИзборите трябва най-накрая да бъдат честни, обяви Йорданов.Той
Коментари Харесай

Тошко Йорданов, председател на ПГ на Има такъв народ: Ще сме като всички останали хора. Няма да ползваме 10 почивни дни за Великден

кадър: 7/8 ТВ

" Изборите би трябвало най-сетне да бъдат почтени ", разгласи Йорданов.

Той добави:  " Ние ще създадем първо най-важните промени в настоящия кодекс ".

Председателят на ПГ на " ИТН " изрично отхвърли появили се спекулации, че партията на Слави Трифонов се е отказала от въвеждането на мажоритарен избор.

" Днес беше първото съвещание на новото национално заседание и първата среща на гербаджиите с действителния свят. След съвещанието се разбрахме с останалите парламентарни групи, без ГЕРБ, да си останем в същинската постройка на Народното събрание и второ по Великденските празници да няма 10 дневна парламентарна почивка. Ще сме като всички останали хора ", съобщи при започване на предаването " Студио Х " по 7/8 TV Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на " ИТН " и зам.-председател на партията.

" Забелязах, че някакви хора от някогашните ръководещи се упражняват в словоблудство, че сме се били отказали от мажоритарния избор. Това е неуместно. В момента ние внесохме план за Изборен кодекс с най-належащите ремонти – да вземем за пример махане на тавана на изборните секции, единствено машинно гласоподаване, въвеждане на видеонаблюдение, опция българите зад граница да гласоподават и по пощата, разформироване на ЦИК и нов избор на нова Централна изборна комисия.

При разискването в правна комисия ние ще желаеме на идващите постоянни парламентарни избори да се гласоподава с мажоритарна изборна система в два тура ", съобщи тошко Йорданов при започване на предаването.

" Разбира се, това върви и с смяна на изборните региони от 31 многомандатни на 240 едномандатни, като част от тях би трябвало да са за чужбина. За това би трябвало софтуерно време за преразпределяне на изборните региони. За задачата би трябвало да бъдат изчистени изборните описи, да има броене на популацията с цел да знаем какъв брой българи живеят в България, какъв брой в чужбина и къде тъкмо, тъй като от това зависи броят на изборните региони зад граница. Това е работа, която би трябвало да бъде направена качествено ", сподели още той.

И продължи: " От друга страна, в случай че се наложат предварителни избори, тъй като знаете, че партиите на митинга нямат болшинство, ние не можем да си позволим избори по настоящия Изборен кодекс ". " Изборите би трябвало най-сетне да бъдат почтени. Затова ние ще създадем първо най-важните промени в настоящия кодекс и по-късно ще пристъпим към работата по въвеждането на мажоритарна изборна система в два тура ", сподели на финала Тошко Йорданов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР