Кадър: 7/8 ТВ, архивВ страната се очертава партия на администрацията,

...
Кадър: 7/8 ТВ, архивВ страната се очертава партия на администрацията,
Коментари Харесай

Иван Бакалов: В страната се очертава партия на администрацията, която и без друго е калинкизирана

Кадър: 7/8 ТВ, списък

" В страната се обрисува партия на администрацията, която и без друго е калинкизирана ". Това написа журналистът Иван Бакалов в собствен пост във фейсбук.

Ето и цялостният текст:

" Нещо се случва в България, което към този момент минава неусетно.
Българите се разделят на нещо като нови съсловия - държавни чиновници и всички останали работещи. 
Държавният чиновник в сегашната зараза съвсем не работи, най-вече 2-3 дни от седмицата върви до службата си, взима цялостна заплата плюс помощи и ДМС (допълнително материално стимулиране), които администрацията на Борисов обилно раздава предизборно. (Разбира се, постоянно има някъде изключения).
Администрацията и техните фамилии могат да решат изборите. Но не това е най-важното. Те се оформят като някаква прослойка, която си брани интереса, добре им е в тези епидемиологични ограничения. 
От хората на държавна заплата единствено лекари и медсестри получават справедливо спомагателни помощи, даже са дребни за риска, който поемат (и не се знае по какъв начин ги разпределят и какъв брой до къде стигат).
Но в администрация, държавна, общинска, даже Гражданска отбрана или организации, служби, заплатите и ДМС си вървят, работа съвсем нямат. Например в правосъдната система прокурори и съдии взимат по няколкохиляди лв. заплати и не работят. Колегите им адвокати, юристи, заплащат наеми, а делата им се отсрочват непрестанно, и фирмени, и други
Така е с всевъзможен малък и междинен бизнес - наемите си вървят, помощи не стигат до тях, обещани пари от началото на рецесията предходната година още не са получили, мярката 80 на 20 за хората на заплата е бизсмислена, всеобщо редуцират работещи, тъй като няма смисъл да ги държат и т. н.
В страната се обрисува партия на администрацията, която и без друго е калинкизирана, и най-дребното предопределение в дребен град става с политическа защита от локалните хора на ГЕРБ.
Ако някой има наблюдения по тематиката, да показа ".



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР