Кадър Какво ще е бъдещето на ЕС след епохата на Меркел? Париж

...
Кадър Какво ще е бъдещето на ЕС след епохата на Меркел? Париж
Коментари Харесай

Париж и Рим са в страх от бъдещия финансов министър на Германия

Кадър 

Какво ще е бъдещето на Европейски Съюз след епохата на Меркел? 

Париж и Рим следят със комбинация от боязън и вяра договарянията за държавно управление в Берлин. Причината е, че без либералите няма по какъв начин да се сформира кабинет, само че водачът им, който желае да е част от него, може да изиска да затвори фискалното кранче, преди малко разхлабено от канцлера Ангела Меркел в тандем с френския президент Еманюел Макрон.

" Призрак броди из Европа. Нарича се Кристиан Линднер. Няма да има ново федерално държавно управление без него. А работата му фантазия се назовава финансов министър ", написа германското издание " Фокус ", цитира Дневник.

Коментарът му, упоменат и в потърсилия разнообразни погледи към тематиката английски в.  " Гардиън ", се появи два дни преди предварителните диалози в Берлин да покажат, че социалдемократите, спечелили изборите, зелените и либералите от Свободната демократическа партия имат предпочитание да сформират държавно управление, откакто (поне съгласно изявления в медиите) са постигнали значими пробиви по основни въпроси.

Дълговата спирачка

Влизането на Линднер във финансовото министерство ще съвпадне с миг, когато Франция и Италия упорстват за смяна на Пакта за непоклатимост и напредък, наложил прецизни разноски на държавните заеми в разгара на рецесията в еврозоната.

Според пакта бюджетните дефицити не трябва да надвишават 3% от брутния вътрешен артикул (правилата не са в действие поради пандемията до края на 2022 г.). Германските либерали са по-близо до Австрия, Дания и Нидерландия по този въпрос - те желаят разпоредбите да влязат още веднъж в действие след пандемията. За разлика от тази позиция досегашният немски финансов министър и предстоящ канцлер, социалдемократът Олаф Шолц, завоюва благосклонности като " прагматик ", а не идеолог, в Париж и Рим, с поддръжката за общия дълг като част от възставяването от пандемията.

" Половин Европа се тресе " (според " Фокус " ) под краката на Линднер, твърдолинеен последовател на фискалната дисциплинираност, в миналото призовавал Гърция да бъде краткотрайно изритана от еврозоната и отхвърлил икономическите проекти на Макрон, тъй като създавали " система в руски жанр ".

Според " Гардиън " Линднер съумял да провокира дребен дипломатически случай на вечеря в Берлин, където декларирал (по думите на участвал на събитието), че " не можем да използваме спестовните сметки на немските служащи, с цел да спасим спестяванията на италианците ". В резултат италианският дипломат в Берлин вдигнал ръка, откакто напомнил, че Италия също е внесла пари в гръцките избавителни фондове, добавил: " Ако добре си припомням, италианците бяха тези, които заплатиха немските задължения. "

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР