Качват онлайн услуги за конзолата PlayStation в облака AzureПотребителите на

...
Качват онлайн услуги за конзолата PlayStation в облака AzureПотребителите на
Коментари Харесай

Изненадваща сделка между Sony и Microsoft

Качват онлайн услуги за конзолата PlayStation в облака Azure

Потребителите на PlayStation ще употребяват облачни услуги от Azure (източник: CCO Public Domain)

Неочаквано Sony заяви за съглашение с главния си съперник на пазара за игри – корпорацията Microsoft. Двете компании ще развиват взаимно облачните игри, като се допуска, че са предизвикани от навлизането на Гугъл на този пазар със Stadia.

Някои онлайн услуги за PlayStation ще бъдат трансферирани в облачната платформа Azure на Microsoft, заяви Блумбърг. Това се случва откакто в продължение на седем години Sony разработваше лична стрийминг услуга за игри, само че не пожъна огромни триумфи с нея.
още по тематиката
Служителите на подразделението за PlayStation – Sony Interactive Entertainment (SIE) – са останали безусловно потресени от новината за съглашение с Microsoft. Две десетилетия те конкурират дейно Microsoft на пазара за геймърски конзоли, оценен на 38 милиарда $.

Преговорите с Microsoft  са почнали още през предходната година и са водени от висшето управление на Sony в Токио, на практика без присъединяване на подразделението PlayStation. След оповестяване на партньорството мениджърите на SIE трябвало да успокояват чиновниците, че то няма да повлияе на проектите за PlayStation 5.

Sony и други софтуерни компании научиха сложен урок. Водещите международни снабдители на облачни услуги стават все по-влиятелни и в случай че компании като Sony не влагат милиарди долари годишно в центрове за данни, сървъри и мрежово съоръжение, те ще изостанат в конкуренцията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР