Качването отново на седлото, или рестартирането на сексуалния живот сред

Качването отново на седлото, или рестартирането на сексуалния живот сред ...

Особености на секса след раздяла

Качването отново на седлото, или рестартирането на сексуалния живот сред раздяла е различен процес за всеки човек. Прекратяването на връзка не е лесно. След разлъка е обичайно да се чувствате изгубени, объркани и дезориентирани. Но може и да сте обнадеждени и развълнувани от новите възможности, които се отварят пред вас. Следователно може да възприемате секса след развод или раздяла едновременно и вълнуващ, и плашещ. В зависимост от вашата личност и вашите очаквания, възобновяването на вашия социален и сексуален живот може да бъде повече или по-малко сложно начинание. Твърде вероятно е да почувствате нервност и несигурност, които не сте изпитали в комфорта и стабилността на живота си като част от двойка. Преди да се впуснете в приключението, анализирайте какво искате и как да го получите. След раздялата е важно да имате определен период на самоанализ и себепознание. Това време ще ви помогне да се справите със загубата и да скърбите, но и да преосмислите предпочитанията и очакванията си. Анализирайте какво искате, какво очаквате за себе си отсега нататък и как искате да се свържете с други хора. Изясняването на тези аспекти и улесняването ще ви помогнат да вземете по-добри решения. Няма определено време, което трябва да изчакате, преди да подновите секса след развода. Когато обаче се чувствате готови, може да имате съмнения и страхове. Може да почувствате, че вече не си спомняте как да флиртувате или че външният ви вид не е толкова привлекателен, колкото преди. Бъдете широкоскроени и действайте естествено и ще разберете как да се справите, докато вървите по пътя.

Предпазни мерки и съвети за секс след раздяла
Възобновяването на сексуалния ви живот може да бъде най-вълнуващото приключение, но имайте предвид някои предпазни мерки, за да избегнете възможни негативни последици.

Погрижете се за тялото си
По време на брак или дълга връзка безопасният секс не е основна грижа, тъй като и двамата партньори се познават и си имат доверие. При възобновяване на секса след раздяла е важно да бъдете отговорни и да намалите риска от полово предавани болести и нежелана бременност. Бъдете отговорни за себе си и вашите сексуални партньори.

Погрижете се за емоциите си
За някои хора сексът без любов и обвързване е напълно възможен, а за други не. И двете позиции са напълно валидни. Важно е обаче да бъдете честни със себе си за това. Много хора след развод се впускат в поредица сексуални срещи с единствената цел да се чувстват желани или да компенсират емоционалните недостатъци на настоящия момент. И това в дългосрочен план в крайна сметка им причинява страдания. Затова се погрижете за емоциите си и знайте какви са вашите ограничения и мнения по отношение на този тип срещи.

Коригирайте очакванията си
Има персони, които след раздяла са развълнувани от възможността да се запознаят с нови хора и да общуват с тях с пълна свобода. Други обаче се надяват отново да намерят сериозна връзка и любов.
Ако се окажете във втория случай, имайте предвид, че първият човек, с когото правите секс, може да не се окаже последен. Коригирането на вашите очаквания в това отношение ще ви помогне да избегнете разочарование. В същото време винаги бъдете искрени с тези, с които правите секс. Кажете им какво очаквате и търсите от тях.

Какво може да очаквате от секса след раздяла?
Той може да бъде много вълнуващ, но може и да породи страхове и съмнения. Ако обмисляте възобновяване на връзките и сексуалния живот след развода, вероятно се чувствате доста несигурни. Ето някои от основните чувства, с които може да се наложи да се сблъскате оттук насетне.

Всичко е ново
Ако сте били женени относително дълго време, когато се върнете в социалната сфера, ще откриете, че много от познатото ви статукво се е променило. В днешно време някои хора очакват или правят секс на първа среща. Въпреки това не е нужно да се поддавате на тези очаквания, ако не ги споделяте. От друга страна, всеки човек, когото срещнете, и всеки социален и сексуален обмен ще бъдат нови и стимулиращи. След рутинния живот като двойка отварянето на нови хоризонти може да бъде освежаващо и вълнуващо.

Повишете самочувствието си
Направете това, като започнете да общувате и да излизате с други хора. Животът като двойка е сигурен и стабилен в много отношения, но често не е много укрепващ усещането ни за себе си. С течение на времето съпрузите често спират да си правят комплименти. Въпреки това, докато се отваряте за нови връзки, вероятно ще ги получавате по-често.

Ще има процес на корекция
Отначало може да ви се стори много стимулираща идеята да възобновите сексуалния си живот с нови партньори и вероятно ще се радвате на всяка среща. С течение на времето обаче ще свикнете с новата ситуация и може би дори ще искате да се обвържете отново. Рестартирането на сексуалния живот след раздяла може да бъде страшно и може да възникне несигурност. Това е естествено и не трябва да бъдете взискателни или критични към себе си. Ако обаче тези страхове причиняват сексуална дисфункция или дискомфорт от всякакъв вид, не се колебайте да потърсите помощ от специалист. Работата с определени аспекти на ума може да ви помогне да се насладите на секса, който е много по-пълноценен.

Източник: bulnews.bg