Качеството на услугите в българските курорти не отстъпва на конкурентните

...
Качеството на услугите в българските курорти не отстъпва на конкурентните
Коментари Харесай

Ангелкова пред Стопанската академия в Свищов: В последните години обръщаме тренда и предлагаме качество на разумна цена в туризма

Качеството на услугите в българските курорти не отстъпва на конкурентните дестинации и оценка за това са възходящите вложения в бранша, изключително по Черноморието. Присъствах като наблюдаващ на срещата на отрасловите министри от Г20 в Буенос Айрес и организирах доста ползотворни срещи, в които подчертавах върху този факт. Досега България е била известна като страна, която предлага качество евтино. В последните години обръщаме тренда и представяме качество на рационална цена, което насочва доста повече погледи към нас. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила пред преподаватели и студенти от Стопанската академия „ Димитър А. Ценов “ в Свищов.

Сред значимите ни цели е подготовката на задоволително квалифицирани фрагменти в туризма, тъй като без положително обучение няма да има качество на услугите и резистентен прогрес на бранша, акцентира министър Ангелкова. Тя напомни, че е основан Обществен съвет към министъра на туризма с представители на сектора и научните среди, който организира първото си съвещание през март тази година и в него академията също е показана. Министерството предизвиква провеждането на повече студентски стажове и практики и е отворено към партньорство в тази посока, сподели още тя и заяви, че във ведомството има близо 10 стажанти.



Министърът подчертава върху партньорството с висшите учебни заведения и разясни, че към този момент са подписани двустранни съглашения за съдействие с УНСС, Софийския университет, Русенския университет, с който в Лондон бе показан 3D принтер за визуализация на туристическите забележителности – резултат от общия план. Готови сме да подпишем такова съглашение и със Стопанската академия в Свищов, увери тя. Разчитаме на вашата разпоредителност при основаването на бъдещата карта на 100-те значими европейски обекта в туризма, която инициирахме на срещата на отрасловите министри през февруари в София по прилика с българските 100 национални туристически обекта.

Работим интензивно с Министерството на образованието и науката за усъвършенстване на връзката сред професионалното образование и бизнеса, осведоми още министър Ангелкова. За идната година предвиждаме основаването на Център за подготовка и преквалификация, който ще подписва съглашение за съдействие с образователни заведения.
Министърът напомни също, че институцията е направила доста взаимно с бизнеса и локалната власт за възстановяване на нормативната база в бранша. Законът за изменение и допълнение на Закона за туризма беше утвърден в Народното събрание и с него постигнахме нещо доста значимо – отпаднаха 19 типа документа, които сензитивно понижиха административната тежест за бизнесмени и консуматори. Работим също по този начин за дигитализацията, онлайн рекламата и електронния маркетинг, които ще улеснят информацията на туристите за България и ще насърчат достъпа им до туристически услуги. Туристическите забележителности са към този момент качени на онлайн платформа на уеб страницата на министерството, разясни Николина Ангелкова. Паралелно с това се ускорява контролът върху качеството на обслужването и за задачата се планува основаване на туристически инспекторат, който ще следи по какъв начин се съблюдават нормативните условия и ще прави следващ административен надзор, стана ясно от думите на министъра.



Тя акцентира значимостта на сходни срещи, които дават противоположна връзка с преподавателите и студентите и разкриват нови благоприятни условия за стаж и реализация на младежите в България. Министърът предвижда растежи на туристите в границите на 10% през тази година и обърна внимание, че сме една от страните, която бележи по-голям растеж на нощувките по отношение на други туристически дестинации.

В срещата участваха също регионалният шеф на Велико Търново проф. доктор Любомира Попова, кметът на община Свищов Генчо Генчев и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР