Качественият сън е важен за възстановяване на организма, симулиране на

...
Качественият сън е важен за възстановяване на организма, симулиране на
Коментари Харесай

Този полезен плод може да причини безсъние

Качественият сън е значим за възобновяване на организма, преструване на имунната система, регенерация и положително здраве. Безсънието се отразява отрицателно на цялостното здравословно положение. Качеството и продължителността на съня могат да бъдат повлияни от редица болести, стрес, погрешен режим и метод на живот, неприятни привички, корист с кафе и даже от храната, която приемате. За изненада на всички едни от най-полезните плодове и зеленчуци също могат да доведат до бодърствуване. За тях приказва в блога си диетологът Кален, като показва, че авокадото е преди всичко, последвано от патладжаните, доматите и туршиите.

Ползи от потреблението на авокадо
5 витамина, които може би ви липсват, в случай че страдате от бодърствуване
Витамините и минералите са извънредно значими за пълноценния сън. Недостигът им може да докара до някои нарушавания, в това число бодърствуване...
Прочети повече
Авокадото е плод, прочут с ползотворното си влияние върху организма, препоръчван като част от здравословното меню и извънредно известен по време на диета и измежду феновете на здравословното хранене. То се смята за диетична храна и се употребява от хората, стремящи се към редукция на тежестта, макар че съдържа доста мазнини. Мазнините, в авокадото са потребни и здравословни. Заедно с тях то съдържа и обилно количество фибри, които го вършат артикул още по-подходящ за диетично хранене. Ускорява метаболизма и намалява равнищата на неприятния холестерол в кръвта. В авокадото ще откриете и скъпи витамини и минерали – С, К, калий и витамини от група Б.

Защо авокадото вреди на положителния сън?

 За злощастие на страдащите от проблеми със съня авокадото може да утежни положението им и следва да го заобикалят. На какво се дължи това? Плодът съдържа тиранин в огромни количества. Това е аминокиселина, която при банкет в организма се трансформира в норепинефрин. Норепинефринът е хормон на напрежението, който държи организма превъзбуден и затова предизвиква както мъчно заспиване, по този начин и проблеми с качеството и продължителността на съня.

Превъзбудените хора, чиито хормони на напрежението са с високи равнища, заспиват по-трудно, не съумяват да се провиснал и се будят по-често през нощта. Това води до неприятно количество и качество на съня, което в допълнение усилва равнищата на напрежението и омагьосаният кръг продължава. Какво може да извършите? Ограничете потреблението на авокадо, в случай че имате проблеми със съня, консумирайте го единствено заран за закуска, с цел да има време организма да го преработи и да се възстановяват равнищата на хормона на напрежението.
Как да заспите за 2 минути във всяка обстановка?
Безсънието и неналичието на сън от ден на ден става проблем за хората. Ако смятате, че не можете да заспите, пробвайте метода на американските...
Прочети повече
По отношение на въздействието на храната върху качеството на съня имайте поради, че би трябвало да се въздържате преди лягане и от тежки храни, пържени и такива с диуретичен резултат, с цел да не повлияят на съня ви.

Статията има единствено осведомителен темперамент и не замества консултацията с доктор.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР