Качествените интензивни звена в София се броят на пръстите на ...

Качествените интензивни звена в София се броят на пръстите на

Проф. Младенов за новата COVID вълна: Качествените интензивни звена са малко в София

Качествените натоварени звена в София се бройката на пръстите на едната ръка. Това сподели проф. Николай Младенов, който е шеф на Клиника по анестезиология и активно лекуване, УМБАЛ " Токуда ".

Според него би трябвало и първокласен личен състав, който у нас е малко, а изискванията по думите му са свиреп, и неговият екип е заставен да работи на 200%.

Една от неговите пациентки, които екипът му избавя от тежка форма на ковид, сподели, че е належащо да се имунизираме, с цел да спасим децата си и цялото общество.

Директорът на Търговско-банковата гимназия Емилия Иванова описа по какъв начин е минала през ужаса на осъзнаването, че е в болница s Коронавирус-19 и по какъв начин се е борила в следствие за всяка крачка при възстановяването си.

В края на ноември предходната година тя се заразява с Коронавирус-19. Иванова е хоспитализирана по неотложност и интубирана незабавно. Това е един от най-тежките случаи, спомня си професор Николай Младенов

След завръщането си на работа съумява да убеди 50% от учителите да се ваксинират, 20% го преболедуват, а учебното заведение й е едно от първите в София, което минава дистанционно поради доста отсъстващи деца и учители.

Според проф. Младенов би трябвало лечебните ни благоприятни условия са много лимитирани, що се каса до лечението на ковид.

Затова е от значение да се имунизираме, добави той.

Колкото по-рано се стартира лечението с ремдесивир, толкова по-огромен резултат Ще излязат скоро на маркета и Рекомбинантни антитиал, чията стойност е голяма, това е лекарството, с което лекуван Доналд Тръмп, само че терапията е доста скъпа, изясни Младенов.

Според него може да възникне и казус с кислорода, в случай че се претовари здравната система.

При нас имаме резервоар който събира към 9 милиона л О2, на ден разноските са към 500 000 л. Нараснали към 5-6 пъти. Нормално един резервоар се харчеше за 22 дни. Сега го консумираме един резервоар за няколко дни.

Вероятно може казусът при процеса продукция и доставка да стане очевиден “, разяснява лекарят.

Източник: btvnovinite.bg