Качествените хора се доказват в трудните моменти. Капитаните се доказват,

...
Качествените хора се доказват в трудните моменти. Капитаните се доказват,
Коментари Харесай

Симон Кяер: Мисията на капитана

Качествените хора се потвърждават в сложните моменти. Капитаните се потвърждават, когато техният тим е на дъното. В този случай - на дъното на отчаянието.

Вчера (12 юни) светът спря за няколко минути, с цел да следи какво се случва с футболиста на Дания Кристиан Ериксен. По време на мача от груповата фаза на европейското състезание против Финландия, той се строполи на терена без ясна причина. Последва бърза реакция на медицинския екип на стадиона в Копенхаген, почитателите притихнаха и за благополучие Ериксен напусна терена в схващане и към този момент е в ръцете на експерти, които оповестиха, че положението му е устойчиво и предстоят проучвания.

В тази тежка обстановка, когато сълзите напираха в очите на почитатели, съотборници и съперници, един човек излезе на напред във времето. Капитанът на Дания Симон Кяер беше най-близо до ужасяващия случай. Той първи се притече на помощ на Ериксен, дружно със съдията Антъни Тейлър. Медиите оповестяват, че е ревизирал дали си е глътнал езика. След това оказа помощ на медиците, като правеше сърдечен масаж на своя съотборник.

Снимка: Reuters

" Голям шанс беше, че съотборниците му на терена знаеха какво да вършат, увериха се, че не си е глътнал езика и извикаха медиците ", съобщи пред " Дейли Мейл " кардиологът доктор Скот Мъри.

Следващата доблестна постъпка на Кяер беше да извика останалите футболисти, с цел да обиколят потърпевшия и да образуват заслон, през който телевизионните камери и любопитните зяпачи не могат да снимат Ериксен. Естествено, откакто се увери, че медиците имат задоволително място, с цел да свършат работата си.

Снимка: Reuters

Кяер беше и първият, който отиде при брачната половинка на Ериксен - Сабрина. Разстроена тя слезе на терена, а той се опита да ѝ изясни обстановката и да я успокои. В следствие към тях се причисли и вратарят Каспер Шмайхел.

Снимка: Reuters

В следствие, откакто стана ясно, че Ериксен е в схващане, в устойчиво положение и лекарите към този момент се грижат за него, Кяер се върна на терена, с цел да довърши мача. Той беше заменен в 63-ата минута, а повода разкри селекционерът на Дания Каспер Хюлманд: " Кяер беше доста смутен. Двамата с Ериксен са доста положителни другари. Опита се още веднъж да играе, само че беше невероятно. Емоциите просто го победиха. Това е изцяло разумно ".

Снимка: Reuters

Въпреки загубата на Дания, отборът е победител - тъй като Ериксен е в схващане, тъй като демонстрираха какво е да си част от тим и тъй като имат капитан, който заслужава реверанс до земята!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР