Кабул. Най-малко 32 души загинаха, други 123 бяха ранени при

...
Кабул. Най-малко 32 души загинаха, други 123 бяха ранени при
Коментари Харесай

ТАСС: Най-малко 32 души загинаха в деня на изборите в Афганистан

Кабул. Най-малко 32 души починаха, други 123 бяха ранени при 113 набези в деня на президентските избори в Афганистан, заяви в събота афганистанската организация Pajhwok, представена от TACC .
Според организацията придвижването на талибаните е поело отговорност за 64 набези, уредниците на 59 офанзиви към момента не са известни.
В Афганистан се организираха четвъртите президентски избори в събота след рухването на режима на талибаните. Основните противници в конкуренцията са актуалният президент на Афганистан Ашраф Гани и министър председателят Абдула Абдула. Потенциалните противници включват Рахматула Набил, някогашен шеф на дирекция " Национална сигурност ", Гулбадин Хекматияр, някогашен водач на афганистанските моджахидини и Ахмад Вали Масуд, някогашният дипломат на Афганистан в Лондон.
Процесът на изборите протече в изискванията на непрекъснати закани за сигурността, отправяни от разнообразни радикални групировки. Представители на придвижването на талибаните, които не признават легитимността на афганистанското държавно управление, в навечерието на изборите оповестиха желанието си да осуетят вота и приканиха жителите да не отиват до урните.
Предварителните резултати от гласуването се чакат на 19 октомври, а окончателните - на 7 ноември. При нужда вторият тур би трябвало да се организира на 23 ноември 2019 година.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР