Кабинковият лифт на Витоша спря работа в събота, заради сериозно

...
Кабинковият лифт на Витоша спря работа в събота, заради сериозно
Коментари Харесай

Лифтът Симеоново - Алеко спря работа заради замръзване

Кабинковият въжен превоз на Витоша спря работа в събота, поради съществено обледеняване на въжето. Със сигурност през днешния ден работата на лифта няма да бъде възобновена, тъй като замръзването е доста огромно. На уеб страницата на " Витоша ски " ще бъде пуснато известие по кое време оборудването ще проработи още веднъж.

" Въжето на лифта " Симеоново - Алеко " е замръзнало поради внезапната смяна в температурата, заяви в събота изпълнителният шеф на ”Витоша ски “ Костадин Костадинов, представен от ”Фокус”.

”Въпреки че е пуснато да се върти, толкоз лед се е образувала по него, че въжето се приплъзва и не може да задвижи механизма. В кабинките на лифта няма хора, изтеглени са “, заяви Костадинов.

По думите му сходно нещо се случва доста рядко. ”Това се случва един път на 15 години. Причината е внезапната смяна на температурата. Действаме сега, каквото можем да създадем, го вършим. Понякога против природата не може да се работи “, разяснява той.

От Столична общитна оповестиха, че пускат спомагателен рейс по линия 66 за транспортиране на хората във връзка със обледеняването на кабинковия въжен превоз " Симеоново – Алеко “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР