Кабинетът в оставка „Петков“ продължава да води люта битка с

...
Кабинетът в оставка „Петков“ продължава да води люта битка с
Коментари Харесай

0.00 лв. за ясли, градини и училища в Пловдив

Кабинетът в оставка „Петков“ продължава да води люта борба с Пловдив и региона даже на последното си съвещание.

От над 6 млн. лева за детски ясли, градини и учебни заведения Пловдив и региона получават 0.00 лева

Парите, от които Пловдив е лишен, са за градеж на нови, както и за доизграждане и ремонт на съществуващи учебни заведения, детски ясли и градини утвърди държавното управление.

От средствата ще се възползват 23 общини и две държавни професионални гимназии. Те са подали общо 33 утвърдени за финансиране плана по програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020-2022 година

Средствата ще подкрепят също въвеждането на наложително предучилищно обучение за 4-годишните деца и прекосяването на учебните заведения на едносменен режим.

Финансиране от общо 5 730 817 лева ще получат общините Благоевград, Сандански, Белица, Петрич, Айтос, Бургас, Долни чифлик, Велико Търново, Видин, Габрово, Радомир, Червен бряг, Котел, Нова Загора, Ботевград, Костенец, Костинброд, Самоков, Своге, Стара Загора, Казанлък, Мъглиж, Ямбол. Професионалната техническа гимназия във Варна ще бъде актуализирана с 412 652 лева, а старозагорската гимназия по облекло и хранене „ Райна Княгиня “ – с 210 604 лева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР