Кабинетът ще връща поликлиниките, за да дава по-малко пари, отбелязват

...
Кабинетът ще връща поликлиниките, за да дава по-малко пари, отбелязват
Коментари Харесай

Лични лекари пред Tribune: Кабинетът ще връща поликлиниките, за да дава по-малко пари за здраве

Кабинетът ще връща поликлиниките, с цел да дава по-малко пари, означават от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари /НСОПЛБ/ във връзка здравна промяна, подготвяна от Политическа партия, която ще отстрани ролята на персоналния доктор, а при здравен проблем пациентите ще търсят помощ от експерти по обща медицина. Председателят на здравната комисия в Народното събрание доктор доцент Антон Тонев изясни промяната с претекста, че персоналните лекари са преуморени.

„ Кабинетът ще връща поликлиниките, с цел да дава по-малко пари “, бе сбит доцент Любомир Киров, който удостовери за tribune.bg, че в събота ръководеният от него Управителен съвет на НСОПЛБ ще заседава присъствено и ще излезе с обща позиция по отношение на готвената здравна промяна.

„ Това, което се предлага, не е добре нито за пациентите, нито за лекарите “, заключи доцент Киров обстановката.

Други персонални лекари, с които tribune.bg се свърза, дефинираха новата концепция като „ цялостно безумство “ и си пожелаха то да не се случва.

„ Да се надяваме, че няма да се постановат митинги “, възмутени са общопрактикуващите лекари. Те подсетиха, че преди години също им се е налагало да стачкуват поради пренебрегването на проблемите в първичната извънболнична здравна помощ и формалното отношение на здравното министерство към тях.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР