Кабинетът разработва трети пакет от социално-икономически мерки срещу кризата заради

...
Кабинетът разработва трети пакет от социално-икономически мерки срещу кризата заради
Коментари Харесай

Сачева: Има и трети пакет от мерки срещу кризата

Кабинетът създава трети пакет от социално-икономически ограничения против рецесията поради COVID-19, който може да бъде прибавен в края на годината, откакто напролет бе задействан първият.

Това стана ясно от коментар пред Българска национална телевизия на обществения министър Деница Сачева по тематиката.

„ От началото на рецесията работим за ограничения, които да се грижат за хората. Непрекъснато усъвършенстваме икономическите ограничения. И през днешния ден направихме това. Ще продължаваме и в идващите дни да обсъждаме пакети от ограничения, които да важат до края на годината. Не се върви към диференцирана ставка на Данък добавена стойност.

За края на годината се създават ограничения, с които да бъдем съответни при един възможен още по-лош сюжет. Мерките следват напълно разумно времето, в което би трябвало да бъдат обновявани ", сподели Сачева.

И добави: " Ситуацията, в която се намираме, е тежка. Относно пенсионерите сме подготвени да удължим мярката. Тук приказваме за над 2,5 млн. пенсионери. За безработните също има мярка, като минималното обезщетение се усилва от 9 лева на 12 лева

Всички ограничения влизат в действие от август месец, единствено мярката за безработицата ще влезе в действие от октовмри месец, тъй като са нужни законодателни промени. Средствата за ограниченията идват от държавния бюджет. Все още сме в догадка да не взимаме заеми. ".

Социалният министър разяснява и антиправителствените митинги. " Уважаваме митингите и слушаме мнението на протестиращите.

Трябва обаче да си дадем сметка, че с изключение на протестиращите има и други жители, които имат потребност от решения за справяне с рецесията, а не от оставки. Ние търсим само решение на проблемите. Готови сме да поемем отговорност и да решим проблемите на хората.

Не се тормозя от митингите, всеки има право да изрази своето мнение. Притеснявам се от ескалация на напрежението сред институциите ", посочи Сачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР