Кабинетът прие решение на днешното си редовно заседание „Български пощи”

...
Кабинетът прие решение на днешното си редовно заседание „Български пощи”
Коментари Харесай

„Български пощи” получи право да разпространява печатни издания в страната

Кабинетът одобри решение на днешното си постоянно съвещание „ Български пощи” ЕАД да прави активността по разпространяване и продажба на печатни издания на територията на страната.

Възлага се на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков да предприеме нужните дейности в това число в случай че е належащо да предложи законодателни промени.

"За свободата на словото това, което може да се направи, е да не се разреши частници да правят разпространяването. "Български пощи " са държавни, по този начин всяко издание ще отиде там, където желаят да го прочетат ", разгласи на засданието министър председателят Бойко Борисов.

За решението би трябвало да се вземе под внимание рекомендацията в мониторинговия отчет на Брюксел за България в частта за свободата на словото и демокрацията. Друга изгода от решението ще е, че държавното дружество не е в положително финансово положение. Нова активност би донесла нови доходи. Приходите от пощенски услуги в България през 2018 година възлизат на 467 млн. лева, което е растеж с 10% по отношение на 2017 година Универсалната пощенска услуга съставлява 22,6% от пазара, като по-големият дял се образува от неуниверсалните пощенски услуги.

Идеята "Български пощи " да получи правото да популяризира и продава печатни издания в страната не е нова. През май 2018 година на среща на ГЕРБ в Стара Загора Борисов разгласи, че това е допустимо да се случи. Тогава бе сърдит на отразяване на вести, свързани с него и президента на Франция Еманюел Макрон.

„ Български пощи” ЕАД е еднолично комерсиално сдружение със 100 % държавно присъединяване в капитала. Също по този начин сдружение разполага с нужната инфраструктурна мрежа и човешки запаси. По този метод ще се обезпечи ефикасното разпространяване на печатни издания в цялата страна. Това дава опция за диверсификацията на разпространяването без да се лимитира конкуренцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР