Кабинетът одобри двойното увеличение на командировъчните. Минимумът дневни от 20

...
Кабинетът одобри двойното увеличение на командировъчните. Минимумът дневни от 20
Коментари Харесай

Служебният кабинет одобри двойното увеличение на командировъчните

Кабинетът утвърди двойното нарастване на командировъчните. Минимумът дневни от 20 лв. скача на 40 лева плануват промени в Наредбата за командировките в страната, които бяха утвърдени на днешното държавно съвещание.

Целта на промените е да се подсигурява съответен размер на дневните пари, който да покрива разноските за храна при командироване на фона на растежа на инфлацията. Последната смяна на тяхната стойност е от 1 януари 2008 година, когато е избрана на 20 лева

Предвижда се и опция дневните пари да бъдат до 200 на 100 от нормативно избрания най-малко, т.е. до 80 лева, по преценка на командироващия, на различен групов орган за ръководство на предприятието, или когато това е уговорено в групов трудов контракт или в съглашение със синдикална организация на държавните чиновници, съобщи през днешния ден.бг.

С измененията в наредбата се понижава и административната тежест за предприятията. Те ще могат да издават заповедта за командироване електронно.

Премахва се и наложителното условие за нейното щампосване, което основава основни усложнения и излишно административно натоварване.

Командироващите ще могат да преценят дали е належащо засвидетелствуване на наличието на служащите и чиновниците на обекта, на който са командировани. Новите разпореждания основават и условия за по-адекватно отчитане и на пътните разноски при прилагане на персонален автомобил от командирования.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР