Кабинетът на министрите на Украйна прие постановление, което забранява на

...
Кабинетът на министрите на Украйна прие постановление, което забранява на
Коментари Харесай

Забраниха на длъжностни лица в Украйна да напускат страната

Кабинетът на министрите на Украйна одобри разпореждане, което не разрешава на служители, депутати, чиновници на правоохранителните органи и други длъжностни лица да пътуват в чужбина за отмора, заяви министър председателят Денис Шмихал.

„ В осъществяване на решение на Съвета за национална сигурност и защита (СНСО) държавното управление одобри разпореждане, което не разрешава на служителите да пътуват в чужбина без уважителни аргументи. Народните депутати, служителите, представителите на локалната власт, прокурорите, съдиите и доста други длъжностни лица имат право да пресекат държавната граница на съображение служебна командировка ”, се споделя в известието, оповестено в канала Телеграм.

Шмихал прецизира, че излизането отвън страната се позволява и за присъединяване в договаряния, за лекуване или грижи за малолетни деца. „ Пътуване в чужбина за почива не е позволено ”, се акцентира в известието.

На 23 януари президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа декрет, с който се не разрешава на служители, съдии и на чиновници от правоохранителните органи да пътуват в чужбина на отмора или „ с каквато и да било друга недържавна цел ”. Той разпореди на държавното управление да създаде съответните условия за секване ана границата от служебни лица.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР