Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана

...
Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Петков се превърна в по-добре образован Борисов

" Кабинетът беше за събаряне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, в случай че не престават по този метод. Те или са глухи, или не мислят... Единствената разлика сред Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован. В манталитета им няма никаква разлика - и при двамата господства Азът. За наш смут Кирил Петков се трансформира в по-добре просветен Бойко Борисов, само че със същия непоносим нрав. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор ".

Това сподели пред БНР Тошко Йорданов, ръководител на парламентарната група на Има Такъв Народ.

И акцентира, че в случай че " Продължаваме промяната " поканят Има Такъв Народ за диалози за сформиране на ново държавно управление в този парламент, ще се отзоват.

" Ако Политическа партия си охладят главите, и ние, в случай че сме в обстановка да избираме по-малко неприятното, в случай че има диалог с отстъпки, в това число Кирил Петков да не е министър председател, не е невероятно да се реализира съгласие. Имаме извънредно доста общи цели, макар че съвсем нищо не изпълняваме. Ще би трябвало да работим по други правила, с по-голяма конкретика ".

Той увери, че Има Такъв Народ няма да прави съдружно държавно управление с ГЕРБ и с Движение за права и свободи.

Според него " мъжкото и достойното държание " е, откакто си изгубил съдружен сътрудник, отиваш или на избори, или търсиш самичък доверие в този парламент.

" Те са вкопчени във властта. Кицата се е запънал на вратата на Министерски съвет като анимационен воин ".

Йорданов добави, че Външно министерство и Теодора Генчовска не са били съгласни с френското председателство за Северна Македония:

" Външно е реализатор и се опира на формалната позиция на страната. Но по-късно се появява Кирил Петков, който е поел ангажимент до края на френското председателство. И го пробутва през Народното събрание, нарушавайки Конституцията, тъй като изиска всички материали да влизат в комисията по външна политика. ГЕРБ му паднаха на гюме и те вкараха предлагането в Народното събрание "./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР