К ой поръча атентата срещу папа Йоан Павел II? Най-чаканият

...
К ой поръча атентата срещу папа Йоан Павел II? Най-чаканият
Коментари Харесай

Мехмед Али Агджа ексклузивно пред NOVA. Отрича ли за българска следа в атентата срещу папа Йоан Павел II?

К ой поръча атентата против папа Йоан Павел II? Най-чаканият отговор следва тази събота, извънредно в ефира на NOVA. Мехмед Али Агджа реши да проговори пред българския публицист Даниела Тренчева, откакто в последните 40 години е отказал хиляди предложения за изявленията на медии от целия свят. Пред нея той признава, че е обучаван в лагер за терористи, че е бил в България преди покушението против папата и е работил с контрабандисти у нас.

„ Да, в „ Ничия земя “ приказва Али Агджа. И този път твърди, че споделя истината – по какъв начин е избягал от най-строго охранявания боен турски затвор, за какво не е задържан у нас, откакто е разгласен за търсене за ликвидиране на публицист и кой му е обезпечил револвера, с който пробва да убие папата. В историята вземат участие тайните служби, терористи, дипломати, трафиканти и наемници. Терористът твърди, че към този момент не е терорист “ – разкрива елементи от диалога Даниела Тренчева.

Безпрецедентната среща с Али Агджа е в основата на документална поредност от три епизода, която NOVA ще излъчи на 15, 22 и 29 май от 18:00 часа в предаването „ Ничия земя “. Журналистическото следствие ще срещне версиите на Агджа с тези на български сътрудници „ под прикритие “ в Рим тогава. Даниела Тренчева разговоря още със бранителя на Сергей Антонов - Джузепе Консоло. Как българските разузнавачи съумяват да разконспирират теорията на Агджа още през 80-те години? Предстои феновете да схванат неразкритите досега секрети на най-важните участници в процеса против турския убиец. Разследването търси аргументите и за тежката контузия, нанесена на обвинявания Антонов, през описа на неговия психиатър.

Повече детайлности за документалната поредност Даниела Тренчева ще показа в утринния блок на NOVA „ Здравей, България “ на следващия ден, когато се означават четири десетилетия от един от най-дръзките атентати в международната история. На 13 май 1981 година в сърцето на Ватикана - на площад „ Свети Петър “ - се чуват изстрели. Папа Йоан Павел II пада в ръцете на хората, които го съпровождат, на косъм от гибелта. Датата е известна и като „ Денят на апокалипсиса “, а изстрелите против папата наподобяват като опит за промяна на международния ред.

Не пропускайте документалната поредност на Даниела Тренчева, отдадена на атентата против папа Йоан Павел II, всяка събота до края на май в „ Ничия земя “ от 18:00 часа по NOVA.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Двама старци се оплакват един на различен: - Наборе, имам артрит, радикулит, склероза, Паркинсон, камъни в бъбреците, астма… - Е стига де, има ли нещо,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДанните сочат, че във водната повърхнина на нашата планета се съдържат пет трилиона пластмасови частици, а 91% от пластмасата по света не се рециклираКакъв беше мотивът?Религиозният знак бил повдигнат на рид над село СинитовоЗа какво алармират нейни близкиНаграда " Икар " за извънреден принос към българския спектакъл бе отредена за Татяна Лолова (посмъртно)На кого да се обадите, с цел да честититеVolkswagen намерено съобщи, че има упоритостта да стане международен водач на пазара на електрическа подвижност. ID.4 е новото средство за реализиране на тази цел.Байдън акцентира, че към този момент няма данни зад нападението на стои Русия " Хамас ", разгласи, че е изстреляла 110 ракети против Тел АвивВижте кои са теТе дават обещание доста висока продуктивност и мощНай-много новозаразени с ковид-19 през миналото денонощие са регистрирани в СофияПравителството обмисля разнообразни други възможности за това по какъв начин да процедираИслямистката формация " Хамас " отговориКакви са направените изводиВластите споделят, че през последните години са осуетили десетки проекти за атентати в училищаОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР