К омюникето от срещата на върха на НАТО тази седмица

...
К омюникето от срещата на върха на НАТО тази седмица
Коментари Харесай

Изтребителите Ф-35 и Путин може да спи спокойно

К омюникето от срещата на върха на НАТО тази седмица беше цялостно с насоки за непрестанно възходящата опасност от съветска експанзия и с препратки за провокациите от увеличаващото се въздействие на Китай, разяснява „ ”.

С оптимизъм на срещата на върха приветстваха новината, че „ 24 съдружници харчат повече от 20% от разноските си за защита за тежки оръжия”, изразявайки вяра, че и други ще се причислят към този извънреден клуб в близко бъдеще. И защото за европейските членове на НАТО главното „ тежко оръжие” е американският изтребителят Ф-35, това е добра вест за производителя „ Локхийд”. Но страните, които са подписали да го закупят, към този момент не са толкоз щастливи - занапред нататък техните въоръжени сили са обречени на уязвимост.

Обединеното кралство, Италия, Норвегия, Белгия, Холандия, Полша и Дания са поръчали общо 297 Ф-35 на стойност 35,4 милиарда $, като още доста милиарди ще бъдат вложени в поддръжка и въоръжение, до момента в който самолетите са в употреба.



Същевременно, след двадесет години създаване самолетът към момента не е минал сертификация даже в личното бюро за тествания на Пентагона. Наскоро там бяха открити най-малко 871 дефекта, 10 от които могат да доведат до гибел или други също по този начин нежелани резултати за водачите.



„ Този аероплан не е добър”, разгласи специалистът Дан Грейзър от Проекта за контрол на държавното управление във Вашингтон.

„ Създадохме чудовище”, счита за програмата за създаване на Ф-35 Кристофър Милър, последният боен министър в администрацията на Тръмп.



Досега по време на тестванията беше разкрито, че картечницата на изтребителя е неточна, той не може да излети в случай че на по-малко от 40 км има гръмотевична стихия или даже при малко по-силен непряк вятър. Сложните му системи се повреждат толкоз постоянно, че действително има полети приблизително един път на три дни. А турбинната камера на мотора му има наклонност да разтапя опашката при свръхзвукови скорости.



Пиер Сприй, един от инженерите на извънредно сполучливия Ф-16, който новият изтребител ще размени в огромна част от военновъздушните сили на НАТО, разяснява, че „ всеки закупен Ф-35 ще отслаби комбинираната мощност на техните ВВС”, защото явно отстъпва като успеваемост на по-старите модели.

Той също по този начин ще сътвори финансови дупки във военните им бюджети. Дания, да вземем за пример има контракт за доставка на 27 Ф-35, които, в случай че оперативните разноски за виталния цикъл се прибавят към покупната цена, биха коствали на датчаните към 13 милиарда $. А това е близо два и половина пъти повече от годишния бюджет за защита на страната.



На италианците поръчката за 90 изтребителя към този момент им се коства непоносима тежест. „ Локхийд” даже краткотрайно спря доставките през 2018 година, защото Италия дължеше 500 милиона евро за самолетите, които към този момент бе получила.

Англия като първокачествен сътрудник на Съединени американски щати проектира два самолетоносача, профилирани за Ф-35. Сега единият от корабите – „ Кралица Елизабет” отплава с наети самолети от американската морска пехота, защото няма задоволително налични английски изтребители поради многочислени забавяния.



Турция планираше да купи над 100 самолета Ф-35, само че беше изхвърлена от програмата поради договорката за доставка на съветски противовъздушни системи С-400.

Трудно е да се изясни покорството, с което европейските военни подписват заробващи контракти за новите изтребители, макар доказателствата и признанията в Пентагона и Конгреса, че цялата тази стратегия е злополука.



Минаха десетилетия от абсурда с подкупи за продажба на Ф-104 на страните от НАТО. Разбира се, такива безскрупулни покупко-продажби към този момент са изключени по принцип, тъй че корените на това крушение би трябвало да се търсят другаде. Но най-малко Владимир Путин може да спи умерено, показва „ Спектейтър”.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Градски рейс. Пътува човек с огромен ротвайлер. Минава контролата. - Билетчето - Заповядайте. - И за кучето би трябвало билет. - Ами аз му споделих, но… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНова Броудкастинг Груп се открои като една от най-динамично разрастващите се фирмиЕкипи работят в сериозните сектори, като почистват и отварят шахтитеЗнаете ли кои са най-застрашените скотски типове на ЗемятаУчени откриха каква е повода за преждевременното остаряванеПочти 106 хиляди възпитаници от VII и X клас се явиха през днешния ден на национално външно оценяванеТе са създатели на промяната на правосъдната картаПри един от случаите катастрофира учебен рейс, при различен служител на реда е откаран в болницаПоне по този начин счита Марк ЗукърбъргЕриксен ще бъде изписан през днешния ден от болничното заведение в КопенхагенТой е бил ударен от автобусВ доста страни стартира да отпада условието за носене на маскаЕва Тепавичарова, Венци Мицов, Велина Узунова, Краси Аврамов и Гери Дончева се изправят в кулинарно съревнованиеСекциите в страната, в които ще се гласоподава с машина, са тъкмо 9401Вижте някои от най-нестандартните домашни любимциБъдете положителни и към самите себе си и се грижете повече за тялото сиТова оповестиха от лечебното заведениеОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР